Start 38ste Kletsavonden: Voor Talent wordt geklapt

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-01-2013 Op de jaarlijkse - de 38ste intussen- kletsavonden in De Smidse, beet Erik Kivit het spits af. Voor het eerst waren de vijf deelnemende teams/solisten op flatscreens te volgen. Daar tussendoor vlogen Margreet Delien-van de Braak en Wendy van Eeten als lieve castelijns heen en weer.

-Eric Kivit
Geen betere start dan een persiflage op de omstreden diensten van de Nederlandse Spoorwegen. Kivit reisde als Knillis door heel Europa op zoek naar Oeteldonk. Met die verrekte Tyra belandde hij in het Zuid-Franse 'Nies', maar daar ging hij gelijk aan ut niezen. Eric mag dan een coupé voor z’n eige allenig nodig hebben, hij had hem ieder geval leuk versierd. Veel leuker dan in het verleden het geval was.

-Astrid van Iersel en Markt van der Heijden
Ook een soort reisverslag maakte het volgende team met Astrid van Iersel en Mark van der Heijden. Terwijl Beatrix, Máxima en Alexander in Brunai en Singapore vertoeven, waren Astrid en Mark als hun vervangers op bezoek in Oeteldonk. Op 'hullie' bezoek aan het dorp kwamen ze overal achter: Achter het Stadhuis, Achter de Boomgaard, Achter de Engelse pispot, maar ook in het Zwanenbroedershuis. Volgens hullie ligt daar ook hoogpolig tapijt. Ze kregen er ook wat te eten: Argentijnse bloedworst, gemaakt door Máxima’s vader. In ieder geval is het zo dat Astrid Marc niet in bescherming hoeft te nemen: ‘Hij was en beetje dom’. Ze rooien het samen wel.... 

Nadine Tervoort en Marc de Bruin.

Niks geen trein voor Nadine Tervoort en Marc de Bruin. Als Jozef en Maria waren zij op hun ezel, een soort ouwe Solex, naar Oeteldonk gekomen om hun bevalling, zo’n 8x11 jaar geleden, nog eens te her-beleven. Na talloze omzwervingen  had de bevalling uiteindelijk plaats in 'De Stallen'. Op het papier van Nadine  en Marc stond duidelijk aangegeven wie wat en wanneer wat moest zeggen. In de praktijk ging het wel eens anders. In ieder geval was het zo dat Nadine, dankzij de steun van stoffenhandel Hoofs in de Vughterstraat, niet van de echte Maria was te onderscheiden.

Jan Hoedemakers
Toen was het de beurt van Jan Hoedemakers. Dankzij de onvolprezen steun van cameraman Sjak van den Wildenberg is diens klets nog eens terug te zien, maar moeilijker  te horen... . Met deze keigave kletser heeft Oeteldonk er een nieuw talent bij.

Monique Gloudemans
De letste op rij was -  'lieve mensen' - Monique Gloudemans. 
Monique trad via de rode loper als een sexy bunny het podium op. De ervaren kletser haalde genadeloos uit naar alles en iedereen die in Oeteldonk zijn kop boven het maaiveld uitsteekt. Op een neersabelende -en lieve- manier zoals geen ander dat  kan.  Zo’n 5x11 jaar geldeden waren politici al kwaad als Wim Kan ze in zijn oudjaarsavondconference niet had genoemd.

© karel de rooij , 24 januari 2013


Terug naar boven