Actuele, ludieke en creatieve veurgevels

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-02-2013 | Gewijzigd op: 11-02-2013
Bericht van 10 februari 2013 uitslag Veurgevelversierwedstrijd
Restaurant 't Compas [Snellestraat] heeft de Veurgevelversierwedstrijd 2013 gewonnen.
Gay-café Push in de Postelstarat ontving een oneervolle vermelding.

Bericht van 6 en 8 februari 2013
De Society Shop op de Markt heeft ook een carnavalsetalage met twee  [..] costuums in Oeteldonkse kleuren.
foto's © paul kriele, 8 februari 2013. Society Shop op de Markt met carnavalsetalage.


Bij boekhandel Heinen/Selexyz houdt de fotograaf Frans Artz een kleine expositie in de etalage. Hij is geen deelnemer aan de veurgevelversierwedstrijd, noch aan de etalage wedstrijd, maar het geeft wel een kijkje in zijn werk.

Affiche van de kleine expo bij Heinen/Selexyz van fotograaf Frans Artz.

Veurgevelversierwedstrijd
Het lijkt er op alsof de promotie en speciale actie rond de veurgevelversierwedstrijd in Oeteldonk effect heeft. Er doen meer zaken/ winkels mee De uitmonsteringen zijn kundig en creatief. De een houdt het binnenskamers zoals traditiegetrouw Kapsalon Laurent op Hinthamerstraat 158, die elk jaar gevatte teksten heeft.
't Kappertje in de Postelstraat is ook zo een creatieve geest en Claus Kapteijns van De Fleurist in de Hinthamerstraat laat per se geen jaar voorbij gaan. Evenmin als Persoons in de Vughterstraat.

Kapsalon Laurent in de Hinthamerstraat haakt in op de rage rond het boeke '50 tinten grijs.'.  De kapper vindt drie ook al zat....
foto's © paul kriele, 6 februari 2013.
De Fleurist volgt expliciet het motto en varieert met lekker en werrum. 'Met oe voetjes in een teiltje warme sop De's un heerlek gevuul,' zegt bloemist  Claus Kapteijns.

De Oeteldonksche Club is nog niet helmaal tevreden met het versieren van Oeteldonk. Ze voert actie om de versiering in Oeteldonk verder uit te doen breiden, zowel bij de winkeliers [gevel en etalage] als bij de bugers.

Persoons in de Vughterstraat benut elk jaar het linker deel van de dubbelwinkel 'Life Style' op nummer 36/38. Dat het bij 't Kappertje in de Postelstraat om de crisis gaat, is wel duidelijk, maar verder... ?
foto's © paul kriele, 6 februari 2013. 

De bekende  fourniturenzaak van Persoons in de Vughterstaat pakt dit keer de politiek beet. Met een molenwiek en een tekstbordje 'Molen  Van Esch' speelt Persoons in op de komst van een molen, die misschien op het Heetmanplein komt te staan. De uitmonstering is te zien op de tijdelijke carnavalszaak van personns op nummer 36.


Terug naar boven