Hans Tervoort voor 7e keer winnaar Kletsavonden

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-02-2013 | Gewijzigd op: 07-02-2013
Hans Tervoort wint nipt -vóór Sjef de Grauw -de 'Kletssavonden 2013'. De jury heeft er lang over moeten beraden,  maar koos toch Tervoort, die nu dus  voor de zevende keer winaar is geworden van de Kletsavonden.
De avond in de Stallen werd, zoals de afspraak is, afgesloten door de winnaar van vorig jaar, Wim Brouwers.
Hans stak na de prijsuitreiking zijn verbazing over de winst niet onder stoelen of banken. In zijn slotklets betrok Hans, Sjef met zijn voortreffelijk klets, er heel nadrukkelijk bij. * zie kletsfragment van Hans.

De kandidaten voor de 3e kletsavond 2013 waren: Mireille en Rianne Castelijns, Sjef de Graauw en Jeroen Deckers.

Wim Brouwers
Wim had dat kostbare kleinood een jaar lang in zijn bezit. Hij had afgelopen jaar de majoetel een plaatsje in de woonkamer gegeven en het lange kleinood over het portret van zijn schoonmoeder gehangen. 'Ik heb inmiddels wel ontdekt dat het een onmogelijk ding is. Er hingen 37 naamplaatjes aan. En je moet een meter tachtig zijn om hem niet op de grond te laten komen. Gelukkig ben ik dat, maar bij mijn nichtje Monique Gloudemans moet hij op de grond gehangen

HansTevoort als kletser in zijn element.

foto © paulvandenheuvel, 6 februari 2013.


Hans Tervoort, winnaar 'Kletsavonden 2013' met de Kletsmajoetel.

foto © paul kriele, 7 februari 2013.

Wim zinspeelde in zijn klets op de unieke kans om twee keer achter elkaar winnaar te worden, net zoals Paul Beliën, Cees Slegers, Hans Tervoort, Hetty Neefs en Huub van Mackelenbergh. Cees Slegers had dat zelfs twee keer geflikt
Uitvoerig ging hij in op zijn ervaringen met die keten. Het geval had hem roem en verderf opgeleverd. 

Wim was goed, maar hij moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Hans Tervoort. Deze Bossche ras-entertainer had vier jaar verstek laten gaan.In die jaren dat hij er niet was, verzorgde hij samen met Huub van Mackelenbergh, die node werd gemist, de workshop, die nieuwe kletsers moet opleveren.

Aan die workshop hadden ook Mireille en Rianne Castelijns meegedaan. Het moeten voortreffelijke leerlingen geweest zijn. Heerlijk lieten ze zich, in een krappe beautysalon eens lekker verwennen. Ze verlieten dat podiumke nog mooier als dat ze er opgingen.
Bijna zeker is dat Jeroen Deckers hen nog weleens wil tegenkomen als hij weer eens als EHBO’er die durskes ergens tegenkomt. Jeroen zijn specialiteit: mond op mond beademing.
Jeroen deed in 2006 voor het eerst mee. Met zijn basketbalvriend Sjef de Graauw vormde hij toen een duo. Na drie jaar nauwe samenwerking besloot ieder zijn eigen weg te gaan, en zijn het onmiskenbare krachten op de Kletsavonden geworden. Jeroen groeide al snel, bij Sjef moesten we wat langer wachten, maar gisterenavond was het er dan toch echt. Misschien wel tot ieders verbazing.
Monique Gloudemans had beloofd de klets voor hem te schrijven. Op het allerlaatste moment besloot Monique om toch zelf mee te doen, en moest Sjef de klets teruggeven. Niemand gaf er nog een pijp tabak voor. En zeker niet toen Sjef dinsdagavond op Facebook nog op zoek ging naar een pijp. Het ontlokte bij zijn vrienden de opmerking: “Zo Sjef nou al bezig met de voorbereidingen op jouwe klets.” Hij verraste vriend en vijand en ik zou er geen slecht woord van kunnen zeggen.
© Karel de Rooij

*Frament uit de klets van 31 januari j.l., waar HansTervoort triomfeerde:
En als lest beste was Hans Tervoort aan de beurt. Hans debuteerde op 6 februari 1985, en was nu toe aan zijn 22e klets. Onnavolgbaar is Hans. Niet voor niets won hij al zes keer. En het hoeft ook niemand te verbazen als er een zevende keer zit aan te komen.
Hans was rayonhoofd in Oeteldonk, en dan speciaal in de Kruiskamp. In die kwaliteit was hij ook in de historie van het dorp gedoken, en had ontdekt dat in de jaren 1066,1338 en 1421 de optocht was gecancelled. In 1066 als gevolg van de komst van de Noormannen, in 1338 als de Hots Knots rit de voorkeur krijgt en in 1421 als ook Oeteldonk in de greep is van de Sint-Elisabethsvloed. Al met al een Kletsavond zoals een kletsavond bedoeld is.
Terug naar boven