Intocht veelzijdig, iets minder creatief dan 2012

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-02-2013 | Gewijzigd op: 11-02-2013
De Intocht van zondag 9 februari 2013 was erg lang, maar wel veelzijdig. In het algemeen leken de deelnemers iets minder creatief dan voorgaande jaren. Het publiek stond langs de route goed dik, maar taaide na anderhalf uur af vanwege de koude en de gaten. Gelukkig was het droog en de zon scheen.

Klapstukken was onder meer een acht-, of roetschbaan met 20 mannen, die in een bewegende tuimelcabine zaten. Met hun act scoorde ze alom applaus. Een toppertje was ook de bijdrage van de Dansmari's, die voor het bordes vanuit een kar met kookvuur en op geïmproviseerde tafeltjes een goulasch met stokboord serveerden aan burgmeester Ton Rombouts, minister [BZ] Ronald Plasterk en echtgenote en prins Amadeiro XXV en Peer van den Muggenheuvel.

De Dansmari's, die een maaltijd voor het stadhuisbordes serveerden. Met rechts minister Ronald Plasterk en burgemeester Rombouts.
Links o. a. de Peer en Plasterks echtgenote [op rechter foto] .
foto's © paul kriele, 9 februari 2013.

>>>De volledige reportage volgt over een paar uur, om circa 18.30 /19.00 uur
foto's © paul kriele, 9 februari 2013. Een technisch stuk werk was de bijdrage door 20 vrienden/buren, die in een -door hen- bewegende roetschbaan zaten.