Cor Unum prominent op Dutch Design Week

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-10-2014 | Gewijzigd op: 12-10-2014
Onder de noemer ‘Bossche Makers previewed’ presenteert Cor Unum tijdens de Dutch Design Week een prelude van een initiatief dat vanaf november 2014 doorontwikkeld gaat worden.
Bossche Makers wordt gevormd door een collectief van ontwerpers uit de stad e.o. én door kunstenaars die aspecten uit het werk van Jheronymus Bosch toepassen in hedendaags design. Samen met keramisch atelier Cor Unum wil Bossche Makers het keramisch ambacht als uitingsvorm van eigentijdse ontwerpen naar een hoger – innovatief – niveau tillen. Daarnaast beoogt men een blijvende verbinding te leggen tussen kunstmakend Den Bosch en Cor Unum.
Hieronder: Bijdrage van Cor Unum aan de Dutch Design Week in Eindhoven..

Jeroen Wand experimenteert met het werk dat hij in samenwerking met Cor Unum momenteel ontwikkelt: ‘Plunge’

Deelnemers
Ontwerpers die in dit initiatief participeren zijn onder meer David Derksen [Oscillation Plates] , Kranen/Gille [nieuwe  interpretaties van werk van Zweitse Landsheer], Floris Wubben [‘Globe project’],  Alex de Witte, Floris Hovers [experimenten met kleur] , Renate Vos ['Bricolage’ geïnspireerd door de Doe-het-zelfzaken] en Jeroen Wand ['Plunge'].

Tijdens de Dutch Design Week – die wordt gehouden van zaterdag 18 tot en met zondag 26 oktober - zullen deze designers een demonstratie geven in de Mobile Gallery van Cor Unum, die zijn standplaats zal innemen op het Design Perron, Fuutlaan 12 te Eindhoven van 10:00 tot 18:00 uur. 

>>Behalve op de DDW staat Cor Unum in VTWonen met een artikel van 4 pagina's.