Cor Unum: Ontwerpen voor Tafel der Lusten

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-03-2015 | Gewijzigd op: 09-03-2015
Het Bossche keramiekbedrijf Cor Unum* jureert op dinsdag 17 maart 2015 ruim 25 ontwerpen van tafelobjecten die genomineerd werden in het kader van een keramische ontwerpwedstrijd. 
Enkele genomineerde ontwerpen.


*Uit de betrokkenheid  van Cor Unum om jongeren te stimuleren innovatieven ontwerpen te maken, wordt jaarlijks een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor studenten kunst- en vormgeving. Daarmee geeft het keramiekatelier/opleiding een extra impuls aan kennisontwikkeling op het gebied van keramische vormgeving en -productie binnen het onderwijs.
Die ontwerpstrijd  staat dit jaar in het teken van ‘De Tafel der Lusten’. Deelnemers wordt gevraagd een set voorwerpen te ontwerpen die de gedekte tafel op een bijzondere, exclusieve, creatieve of onderscheidende manier sieren. Ruim honderd studenten schreven zich in voor de wedstrijd en daaruit werden 25 ontwerpen genomineerd.

De genomineerde inzendingen zullen worden beoordeeld door René Pingen, directeur van het Stedelijk Museum, chef-kok Sergio Herman en Eigen Huis en Interieur hoofdredacteur Mary Hessing.
De beste drie ontwerpen zullen worden gehonoreerd met een 1ste, 2de en 3de prijs en zullen worden geproduceerd en op de markt worden gebracht door Cor Unum.