Tom van Rooij wint ontwerpwedstrijd Cor Unum

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-03-2015 | Gewijzigd op: 31-03-2015
De Maastrichtse Akademiestudent Tom van Rooij heeft dinsdagmiddag 17 maart 2015 de ontwerpwedstrijd Tuin der Lusten bij Cor Unum gewonnen. Van Rooij was met zijn ontgwerp  Reality leaves a lot for Imagination' de gelukkige uit 100 studenten die deelnamen aan deze ontwerpwedstrijd die werd gejureerd door o.a. chef kok Sergio Herman die dezer dagen alom in de publiciteit staat [tv en kranten] en René Pingen, directeur van het Stedelijk museum. Er waren 25 genomineerden. Zij vinden Van Rooijs ontwerp een vorm en manier, waarin emotie, jeugd, sensualteiit en seksualiteit in een brutaal en zeer toepasbaar ontwerp samen komen.

Chef-kok Sergio Herman die de genomineerden beoordeelde. Rechts de winnaar Tom van Rooij.
 


De Utrechtse Leony van Schalm [,met ,een erotisch en  en confronterend ontwerp]  werd tweede en de Eindhovenaar Tim Vanlier derde met een 'originele interpretatie van de Tuin der Lusten'.
De deelnemers werd gevraagd een set voorwerpen te ontwerpen die de gedekte tafel op een bijzondere, exclusieve, creatieve of onderscheidende manier sieren.
Met de wedstrijd geeft het keramiekatelier/opleiding een extra impuls aan kennisontwikkeling op het gebied van keramische vormgeving en -productie binnen het onderwijs. De beste drie ontwerpen zullen op de markt worden gebracht.
>>Zie artikel Ontwerpwedstrijd Cor Unum rond Tuin der Lusten dd.9 maart 2015.