Uitslag Ontwerpwedstrijd 'Anarchie' van Cor Unum: 5 prijswinnaars

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-02-2020 | Gewijzigd op: 05-02-2020
Uitslag wedstrijd 'Anarchie'.
 
Groepsfoto met de juryleden onder wie Sergio Herman[4evl.] en diens zakelijk partnerJacco La Gasse[uiterst links].
De Prijswinaars: Sean Martin-Hamburger [2evl], Mik Bakker, derde prijs en Barry Llewellyn, eerste prijs  [5evl].
Dan volgt Lotte Landsheer, Maarten Baas, Claire Vos, Timo de Rijk en Mary Hessing nen Alex de Witte.
 
foto ©paul kriele,  4 februari 2020.

Dinsdagmiddag 4 februari 2020 werd in Cor Unum door de jury de uitslag bekend gemaakt van de ontwerpwedstrijd 'Anarchie'.
!e Barry Llewellyn
2e Sean Martin-Hamburger
3e Mik Bakker
Kunstenaar  Maarten Baas was een van de juryleden die de prijzen mocht uitreiken, zoals dat ook deed Claire Vos voor de tweede en meesterkok Sergio Herman voor de derde prijs.De publieksprijs van HermesRegionaal Businessnetwerk  [€ 500] ging naar het duo Suzanne Bongers en Noortje Maasen.
Voor volledige uitslag zie onder de foto's,
 
........
....
-Boven: De  prijswinnaars Mik Bakker [3e], Sean Martin-Hambuger[2e] en als eerste prijswinaar Barry Llewellyn. Links  Lotte Landsheer.

-Onder: de Publieksprijswinnaars van Hermes Business Netwerk
ter grootte van € 500 aan: Suzanne Bongers en Noortje Maassen.


foto's © paul kriele, 4 februari 2020.
....

Sergio Herman benadrukte in zijn korte inleiding naar de prijsuitreiking de momenten aan tafel. 'Eten eten drinken zijn in het leven belangrijk,' aldus Herman, die deze jurering als afsluiting opvatte van de maaltijd die we onderling hebben genoten.
Wethouder Mike van der Geld haakte tot hilariteit van de grote getale toehoorders, onder wie alle medewerkers van Cor Unums atelier, in op het thema van de wedstrijd: Anarchie. Eerst prees hij dit atelier met zijn mooie kunstwerken en brede sociale opzet. Van der Geld: 'De vorige week heb ik nog een rondleiding mogen meemaken en eens rustig de creativiteit die hier afstraalt mogen bewonderen'. 
Van der Geld zette Bossche kunstenaars aan om wat meer lef te tonen. 'Wacht niet altijd op toestemming van het stadsbestuur. Maar ga iets doen! Jullie mogen best wel wat ondernemender, wat brutaler  zijn. Bijvoorbeeld in de openbare ruimte..,' sprak de wethouder, die door het gelach begreep dat zijn aanzet wel erg uitnodigend was.
.....
-Boven: De toehoorders 
-Onder: De medewerk[st]ers van het atelier van Cor Unum.


foto's © paul kriele, 4 februari 2020
.......


Het persbericht meldt deze [dinsdag]namiddag de 4e februari 2020: 
De eerste prijs ging overtuigend naar Barry Llewellyn, student aan de Design Academy, die met zijn Triple Take de status-quo van de traditioneel gedekte tafel wilde doorbreken. “Een stapelbaar servies dat uitdaagt om vragen te stellen. Elegant als product, stabiel al lijkt het in disbalans, goed uitgewerkt maar ook verstild in zijn verschijningsvorm”, aldus de jury. De Mindfulness Cup van Sean-Martin Hamburger maakt van het drinken van een kop koffie een chaotische ervaring die vraagt om mindfulness en energie. Het esthetische ontwerp, mooi van vorm waarover goed is nagedacht, werd als zeer origineel beoordeeld ondersteund door een prachtig verhaal en was goed voor de tweede prijs. Anarchie was zeer nadrukkelijk aanwezig in de inzending van Mik Bakker, Gherro (straattaal voor sigaret). ‘Het slechte weer zichtbaar maken’ was de filosofie achter de piramide-vormige houder voor sigaretten’. Het bleek, ook in de jury, een veelbesproken ontwerp dat de vraag opwierp ‘wat is goed en wat is slecht in een tijd dat er niets meer mag’.

Voor de Hermes publieksprijs kwamen tijdens deze editie 2 ontwerpen in aanmerking. Het ontwerp ‘F*ck you ‘I’ll grow where I want to’ van Suzanne Bongers bestond uit dinerborden waarop eetbare kruiden groeien, terwijl de lamp De Kortsluiter van Noortje Maassen bewees dat je als perfectionistisch ontwerper je ook met succes kan laten uitdagen door imperfectie. Beide ontwerpen kregen evenveel stemmen van het publiek.

De prijswinnende inzendingen zijn tot eind februari te bezichtigen in de galerie/winkel van Cor Unum op Vughterstraat 270.


Bericht van 17 januari 2020: Open dagen bij Cor Unum
Van zaterdag 18 januari t/m 4 februari 2020 houdt Cor Unum kijkdagen  rond de ingestuurde ontwerpen. Dit jaar is als thema voor deze ontwerpwedstrijd het thema Anarchie gekozen. 
Studenten geven bij de werken uitleg. Cor Unum in de Vughterstraat is dagelijks geopend van 9.30 uur -16.30 uur. Behalve op maandag, dan pas vanaf 12.30 uur.
et publiek kan ook meedoen door zelf een stem uit te brengen. De uitslag is op 4 februari 2020 om 14.00 uur.
De jury bestaat onder meer uit Timo de Rijk [DesignMuseum],  SergioHerman bekend meestserkok en Charlotte Landsheer directeur Cor Unum. 
Zie ook http://www.cor-unum/designcompetition

Bericht van 12 december 2019 Cor Unum start jaarlijkse ontwerpwedstrijd.


Anarchie, is het thema van de zevende editie van de Cor Unum Ontwerpwedstrijd. De deelnemers- op dit moment al 120 aanmeldingen - krijgen de gelegenheid om in de vorm van speeddates hun ideeën voor te leggen aan Nederlandse ontwerpers. Dat gebeurt al komende donderdag, 12 december 2019 wanneer bij Cor Unum Studio Rens, Roderick Vos, Geke Lensink, Daniel van Dijck, Roland Smith en Hanneke de Leeuw aanwezig zijn. Zij  gaan studenten aan kunst- en desingopleidingen van feedback voorzien op hun inzendingen.

Het thema van de wedstrijd Anarchie staat voor de tegenstelling tot de wereld waarin we allemaal liefst zo comfortabel mogelijk leven. Maar een wereld waarin alles perfect is geregeld is, creëert ook de behoefte aan het ongerijmde en het tegendraadse. Dat vindt ook Maarten Baas. Hij en Cor Unum daagden studenten uit om een product te ontwerpen dat irriteert, tegen de haren in strijkt of lastig is, maar uiteindelijk door zijn onontkoombare aanwezigheid resulteert in een verrijking van ons leven.

Jurering
Op 4 februari 2020 buigt een vakjury zich over de genomineerde ontwerpen voor Anarchie, waarbij de uitvoerbaarheid in keramiek van het ontwerp een belangrijk criterium is. De vakjury staat onder voorzitterschap van meesterkok Sergio Herman en verder hebben hierin zitting Mary Hessing (WOTH), Claire Vos (Studio Roderick Vos), Jacco La Gasse, Alex de Witte (ontwerper), Charlotte Landsheer (directeur Cor Unum) en Timo de Rijk (Design Museum Den Bosch). Ontwerper Maarten Baas spiekt mee.

Behalve het oordeel van de vakjury, die een 1ste, 2de en 3de prijs uitreikt, is er ook dit jaar weer een publieksjury die de kandidaat voor de Hermes Publieksprijs aanwijst. Tijdens de tentoonstelling van de genomineerde ontwerpen, te houden van zaterdag 18 januari tot en met 7 februari, kunnen bezoekers van Cor Unum hun favoriete ontwerp aanwijzen via een deelnameformulier. 
Voor meer informatie : Charlotte Landsheer charlottelandsheer@gmail.com.

 


Terug naar boven