Uitslag Design contest 2021 van Cor Unum

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-04-2021 | Gewijzigd op: 22-04-2021
Uitslag Design Contest 2021:
De winnaar van de Design Contest door Cor Unum is: Miao Li met My Own Private Clock
De winnaar Miao Li temidden van de jury vlnr: Sergio Herman, Simone Post, Mary Hessing, Arne Lelieveld, Timo de Rijk,  zirttend Lotte Landsheer en Jacco La Gasse.

Links draag Sergio Herman de schaal die tevens een waterklok van Miao L:i is. Met de klok kan de subjectieve  tijd van de gebruiker gemeten worden.De tweede prijswinnaaar is Yuyouyng Jung uit Zuid-Korea met Capturing Time [een vaas waarop bloemen die de vergankelijkheid aan duiden]. Derde prijs voor de Belgische  Layla Dupon met handgemaakte gieters als metafoor voor het tijd nemen van de kleine dingen die het er echt toe doen.
De publieksprijs ging naar Floris Meyer met CVA-plates. € 500 cadeau .namens het Hermes Cultuurfonds.
De genomineerden zijn tot 14 mei in de  galerie te bezichtigen.
Bericht van 28 maart 2021 Cor Unums jaarlijkse ontwerpwedstrijd  'Design  Contest
 .............................
......................................
Cor Unum doet -met de slogan Take Your Time -een oproep aan studenten van Internationale Kunst- en Designopleidingen deel te nemen aan de achtste editie van Cor Unum's  Design Contest. Met een dergelijke wedstrijd wil Cor Unum onder meer het keramisch ambacht levendig houden.
Ontwerper en ambassadeur van deze editie Simone Post vraagt de deelnemers uit te werken wat het betekent als je het begrip tijd bepalend laat zijn in onderzoek, ontwikkeling en laat aansluiten bij de thematiek van een ontwerp.

Van de 70 binnen gekomen ontwerpen zijn er intussen 20 genomineerd voor de finale jurydag die plaats vindt op woensdag 21april 2021.De jury bestaat uit meester kok Sergio Herman, Mary Hessing [hoofdredacteur Woth], Timo Rijk directeur Design Museum Den Bosch, ambassadeur Simone Post en Lotte Landsheer van Cor Unum.
Er is een publieksprijs. Vanaf 1 april 2021 is in de etalage van Cor Unum in de Vughterstraat een expo ingericht met de 20  genomineerde inzendingen. De winnaar uit de keuze van het publiek ontvangt € 500, beschikbaar gesteld door het Hermes Cultuur fonds.
Meer info Cor Unum

Terug naar boven