Cor Unum in de prijzen tijdens Design District

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-11-2021 | Gewijzigd op: 12-11-2021


De eerste presentatie van Cor Unum op de Design District in Rotterdam leverde voor het keramisch centrum veel waardering op in de vorm van drie prijzen.

 
...................................
-Hierboven Glazed Graffity
-Onder: Laura van Santen
............................................

-Derde prijs en Wildcard De jury werd euforisch bij het zien van de tegel van Laura van Santen voor Cor Unum en kreeg de 3e prijs. De tegel Trial is gemaakt van afval van glazuur en klei uit de werkplaats samen met de Glazed Graffiti van Yuri van Poppel.
-De Wildcard van dit jaar ging ook naar Cor Unum voor zoals bij veel van de Cor Unum projecten, het maakproces centraal. Het complete concept van ontstaan en opbouw van het bedrijf past bij de wil om circulair en inclusief te produceren in harmonie met de wereld van betrokken ontwerpers.

Design District is een vak-evenement voor architecten en projecten in Nederland.
Op 3, 4 en 5 november was deze beursvloer van ruim 7.500 m² gevuld met presentaties van150 mooie interieurmerken. Cor Unum was aanwezig met innovatieve ontwerpen van een viertal ontwerpers die het afgelopen jaar het keramisch ambacht elk op een eigenwijze innoveerde. En met succes!
Er was ook veel interesse in de RE-GLOW serie van Studio Rens waarbij gedateerde Mosa-tegels opnieuw werden gedecoreerd en van glazuur werden voorzien met als resultaat een kleurrijke serie wandtegels die toepasbaar zijn voor elke gewenste oppervlakte.
Landschapsarchitecten Parklaan uit Den Bosch ontwierp een serie handgevormde en geglazuurde reuzekralen in opdracht van de Gemeente Katwijk. Deze kralen - elk uniek - zijn inmiddels ook verkrijgbaar als tuinornament of toevoeging voor het landschap.