Cor Unum opent nieuw keramiekatelier in De Gruyterfabriek

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-09-2012 | Gewijzigd op: 23-09-2012
Cor Unum [*1953], producent  toonaangevend  keramiek, opent op woensdag 10 oktober 2012 haar nieuwe atelier in De Gruyterfabriek. Daar ontstaat een inspirerende werkplek voor de medewerkers van het keramiekatelier dat in 2013 haar 60 jarig jubileum viert.


Charlotte Landsheer, directrice Cor Unum.

foto © studio kluif
 

Op het openingsprogramma staan onder meer:
 de officiële overdracht van '60 jaar Cor Unum-verzamelingen' aan het SM's
en de openingshandeling door burgemeester Ton Rombouts gezamenlijk met  Kikli van Eijk, Walther Tibosch en Lotte Landsheer, waarna de webiste  wordt gelanceerd.

Cor Unum kenmerkt zich door een passioneel team van professionals en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die de topdesigns van nationale en internationale kunstenaars vertalen in keramiek. Cor Unum investeert ook in vakbekwame studenten middels nauwe samenwerking met diverse scholen.

Open dagen op: vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur. Meer info via 
www.corunum-ceramics.nl. vanaf 10 oktober 2012 online.

Een bijzonder aspect van Cor Unum is het teamdat bestaat uit zowel professionals als mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Zij zijn werkzaam in de sociale werkplaats waar zij toonaangevende ontwerpen tot keramische objecten maken steeds onder leiding van Lotte Landsheer, operationeel manager van Cor Unum,  dochter van de oprichterr Zweitse Landsheer.
foto © marije kuijper