Cor Unum krijgt bij 60-jarig bestaan een mobiele pop-up winkel

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-09-2013 | Gewijzigd op: 13-09-2013
Bij het zestig jarig bestaan van Cor Unum reikte Van den Udenhout Automobielbedrijven in de persoon van directeur Kurt Verhees aan Lotte Landsheer de cultuurprijs 2013 uit, ter grootte van  € 7.500. Daardoor heeft Cor Unum Ceramics in dit jubileumjaar een pop-up galerie* of ook wel een mobiele store kunnen aanschaffen. Maar die werd  haar cadeau gedaan door DPD Pakketservice in Best, in de persoon van Robert Van Straaten.

>zie verhaal over Pop-up galerie artikel dd. 2 september 2013

   
Locatie Bourgondisch 's-Hertogenbosch.

-Boven groepsfoto. 
uiterst linksToos van Cor Unum die later het lint mocht doorknippen van de pop-up store. Dan, in blauw pak Joep Chappin, de naamgever van de cultuurprijs, de moeder van Lotte, Anna Landsheer, Robert Van Straaten van DPD Pakketservice, directeur Kurt Verhees van Van den Udenhout, Jan de Wit, kabinetchef gemeente en Lotte Landsheer.

-Rechts boven: Lotte Landsheer van Cor Unum, die het aan de 'Cultuurprijs Joep Chappin ' [Chappin staat rechts] heeft  te danken dat er een pop-up mobiel store kon worden aangeschaft.
Middenin de huidige directeur van Van den Udenhout Automobielbedrijven Kurt Verhees.
-Rechts: Burgemeester Rombouts in gesprek met Lotte Landsheer. Uiterst rechts Robert Van Straaten van DPD Pakketservice, die de mobile store cadeau deed.

foto's © paul kriele, 6 september 2013.
 


Toespraak Rombouts
Burgemeester Rombouts mocht de Cultuurpijs Joep Cappin - na een teleursteling over de toekenning van de titel Culturele Hoofdstad in 2018 -aan Lotte Landsheer aanbieden.
Maar Rombouts toonde zich een sportief verliezer.  De burgemeester begon met te roepen: Wie komt er uit Friesland en wie woont in Leeuwarden? Waarop hij de paar aanwezigen feliciteerde.  
Daarop riep de burgemeester, die waarschijnlijk tot in 2016 mag aanblijven, de gezamenlijke Brabantse steden op, tezamen met Den Bosch naar een mooi 2016 uit te kijken en bij de organisatie daarvan samen te werken.

Rombouts zei gericht aan Lotte Landsheer, ongelooflijk trots te zijn op op wat daar [ateliers in De Gruyterfabriek] gebeurt. 'Er worden prachtige dingen gemaakt tot in Milaan aan toe. Maar om daar te kunnen komen heb je wel goed vervoer nodig... .
Kurt Verhees en Robert Van Straaten maakten het mogelijk om, onder de noemer van Joep Chappin, die prijs ter beschikking te stellen,' sprak Rombouts. 

Toespraak Kurt Verhees
Kurt Verhees haalde herinneringen op uit zijn jeugd, toen hij- al op vierjarige leeftijd - de toenmalige Charlotte leerde kennen en zelfs met haar familie op vakantie ging. 'Nu kan ik die vakanties terug betalen,' sprak Verhees:  'Lotte, je hebt een wereldbedrijf. We dragen je een warm hart toe en je bent een echte Ambossadeur van de stad,' zo besloot Verhees zijn toespraak en bood Lotte een schaaltje aan dat door zijn kinderen was gebakken en dat als symbool diende voor de cultuurprijs van € 7.500.
 
Kurt Verhees had zijn kinderen een schaaltje laten bakken en reikte dit als symbool van de cultuurprijs van € 7.500 aan Lotte Landsheer uit.

foto © paul kriele, 6 september 2013.

Na de prijsuitreiking ging het gezelschap naar de kop van het paviljoen van 'Bourgondisch', waar de pop-up store van het jubilerende Cor Unum- nog ingepakt in een lint-  staat opgesteld, om daar de onthulling er van mee te maken.
Daar mochtenToos en Toon van Cor Unum het lint doorknippen. Tot slot werd er geproost, waarna de gasten en andere omstanders het interieur konden gaan bekijken.

Joep Chappin Cultuurprijs 2013.
De nieuwe  aanwinst van Cor Unum, de pop-up store, een cadeau van Van den Udenhout en DPD Pakketservice uit Best.
Komend weekeind staat de winkel op het Anne Frankplein bij de Toonzaal
.

foto © paul kriele, 6 september 2013.

Pop-up galery bij de Toonzaal
De nieuwe pop-up winkel komt in het  Museumkwartier te staan in het weekeind van 14 en 15 september en tijdens de Kunstnacht van 18 september 2013 bij de Verkadefabriek.
In het weekeind van 14 en 15 september 2013 staat de nieuwe aanwinst van het 60-jarige Cor Unum bij de Toonzaal.


foto © paul kriele, 13 september 2013.

zie ook www.corunum-caramics.nl

Onthulling van de pop-up store

   
-Boven: Toos van Cor Unum heeft zojuist, mbv burgemeester Ton Rombouts, het lint  rond de pop-up store doorgeknipt.
-Rechts boven: Een poseren alvorens de ceremonie begint. -Rechts : Een toost op de ceremonie.
vlnr Joep Chappin, Robert Van Straaten van DPD Pakketservice, Kurt Verhees van Van den Udenhout, Lotte Landsheer van Cor Unum met naast haar Toos en Toon, ook van Cor Unum en helemaal rechts burgemeester  Ton Rombouts
.

foto's ©  paul kriele, 6 september 2013.
 


Terug naar boven