'Het Bossche kwartier': initiatief van kleine binnenstadsstraatjes

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-10-2012 | Gewijzigd op: 06-10-2012
De winkeliers rond het Fonteinplein met Kolperstraat, Ridderstraat, Krullarstraat en Fonteinplein gaan hun winkelgebied gezamenlijk promoten onder de noemer 'Het Bossche Kwartier'.
Initiatiefnemer is de strijdvaardige winkelier Willem Schute van Boetnick in de Kolperstraat. Hij kwam met dit idee. Dat heeft de Utrechter afgekeken van het Amsterdamse voorbeeld: 'De negen straatjes' [gelegen achter het Dampaleis Raadhuisstraat] en is intussen door Unesco op de Werelderfgoedlijst geplaatst.
De bedoeling is om het kleinschalige winkelgebied te promoten, de kracht van de individuele winkelier te versterken en gezamenlijk acties te gaan ondernemen. 

Het embleem van de gezamenlijke winkeliers -Boven en onder: Het Fonteinplein bij avond en als gezellig pleinidee.
Terrassen zijn er ook in de Kolperstraat [Gusto/Albert van den Dungen [De Druif]  en in de Ridderstraat [Plaats Royaal] Le Couple [Fagel] en Lalalla [Marcel Zomers]. 

foto's © paul kriele, 7 maart 2010 [onder], 28 augustus en 31 november 2011 [boven]. 
De Kolperstraat met de Prêt à porter-zaak van Addy van den Krommenacker [r.] en nu ook de overhemdenzaak '7Camicie' in het pand van voorheen 'Beter Horen'. Het Vervolg, voorheen D'n Peer: Een geliefd terras zomers en ook met carnaval.. !