Boek verschenen over historie van Hintham

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-01-2021 | Gewijzigd op: 28-01-2021
Boek verschenen over historie van Hintham
 
-Rechts De auteur van het 
nieuwe boek over Hintham.
Ad van Liempt [*Breda,1943]
-Links: De omslag.van
'De Ruimtelijke historie van Hintham'.
 
............................................

Onder de titel ’De Ruimtelijke Historie van Hintham’ heeft Ad van Liempt een studie naar [andere] huizen, boerderijen, herbergen en wegen in Hintham bestudeerd en beschreven en in boekvorm uitgegeven. Die uitgave omvat een periode van 1830-1945 waarin ook kleine uitstapjes naar een verder verleden worden beschreven.
‘Hintham’ wil ook zeggen dat het Bossche deel met Hinthamerpark en het Rosmalense deel aan bod komen.

De auteur Ad va Liempt heft na zijn pensioen tijd gevonden om zich een studie over Hintham te gaan richten. Schrijven en onderzoeken deed Van Liempt beroepshalve al. Dat heeft zich uitgebreid en verdiept op gebied van bestemmingsplannen communicatiestrategie. Van lieverlee verliep zij carrière van tekenaar naar stedenbouwkundige.
Daarnaast was hij respectievelijk secretaris van de Provinciaal Planologische Commissie en secretaris van een provinciaal platform [POV] op gebied van verkeersveiligheid.
Meer in het vrijwilligerswerk bekleedde Ad bestuursfuncties bij sportclubs, bij de monumentenwacht en in een goede doelenorganisatie.

En wat dat schrijven betreft daar zitten behalve plaatselijke historie ook familiezaken en beroepsmatige aspecten bij. Op www.pisatel.nu [menu boeken] staan wat voorbeeldpagina’s en kan men intekenen.