Bouw gestart van De Vlieger in Hintham

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-07-2021 | Gewijzigd op: 02-07-2021
Bouw gestart van De Vlieger in Hintham
Het 'paal slaan'... De officiële ceremonie rond de start van de bouw van  De Vlieger in Hintham. 
.
Voorzitter van de stichting De Vlieger, Joost van de Griendt heeft samen met wethouder Roy Geers, Mohamed Acharki  [Zayazbestuurder] en Marc Hoedemakers [directeur Bouwbedrijf Hoedemakers] met een klap op een funderingspaal, het startsein gegeven van de bouw van de Vlieger voor de stichting Steengoed. Die stichting van een groep ouderen van  [ licht] verstandelijk  gehandicapte kinderen heeft jaren lang gestreden voor een dergelijk onderkomen voor hun jeugd. Dat pand bevat 17 zorgappartementen en 19 sociale huurappartementen.
De naam De Vlieger verwijst naar de voormalige basisschool die op de plek heeft gestaan. Op 17 mei jongstleden werd al een bouwbord onthuld.

Twee gebouwen in het groen
Op de plek waar vroeger basisschool De Vlieger stond, komen 2 gebouwen: één gebouw van 2 woonlagen met daarin 17 appartementen voor stichting Steengoed, en een gebouw van 3 woonlagen met 19 reguliere sociale huurappartementen.
Het complete complex – inclusief parkeren – wordt ingepast in een groene omgeving die aansluit bij het nabijgelegen Annabos. 

Duurzaam dak en een nieuwe plek voor de lindeboom De nieuwbouw is gasloos en zeer duurzaam. De appartementen hebben goed isolerende gevels en kozijnen met driedubbele beglazing, een lucht- warmtepomp zorgt voor de verwarming. De daken krijgen een sedumbegroeiing (groen dak) én zonnepanelen.
Op het schoolplein van de voormalige school stond een fraaie lindeboom. Om die te kunnen behouden in combinatie met de nieuwbouw, is deze afgelopen februari zo’n 30 meter verplaatst. Straks komt deze mooie boom centraal tussen de gebouwen te staan.
Sociale huur De reguliere sociale huurappartementen – met een woonoppervlakte vanaf zo’n 70 m2 – worden in het najaar van 2021 via WoonService Regionaal geadverteerd voor verhuur. Verwacht wordt dat het project in het voorjaar van 2022 wordt opgeleverd.