BNN maakt filmopnamen in Hintham

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-12-2004 Productiemaatschappij Czar maakte in de eerste week van december 2004 opnamen in Hintham in enkele slooppanden. Die panden waren interessant omdat er allerlei truuks konden worden geënsceneerd. De regisseur Richard Ross was over de locatie via Rijkswaterstaat door een zgn. locatiescout getipt.


'Hoopje huis' op Hintham 123-125. Wat er stond ziet u op BNN na afloop van hun tv-uitzendingen...
 
Boven en links:  Recente foto's van de panden die hieronder besproken worden: Hintham 123-125. De sloop is begonnen om plaats te maken voor de verbreding van de Bossche rondweg.


foto © gerard monté, 9 en 14 december 2004.

De panden -de nummers 123 en 125 -staan op de nominatie gesloopt te worden. Nummer 127 is al gesloopte. Ze moeten wijken voor de verbreding van de rondweg.
De tv-ploeg van de productiemaatschappij Czar Productions maakt zich gereed voor opnamen in het pand Hintham 123-125.


 Het huis werd verduisterd ivm de opnamen.
.

foto © gerard monté, 2 december 2004 [l] en 12 december 2004 [r].
 

Rechts deze houten schuur werd -per ongeluk...- platgereden door de auto links op de trailer. Boven rechts: de trailers met materiaal voor de opnamen 
foto's © gerard monté, 2 december 2004.
-----------------------------
BNN gebruikt de panden om er allerlei vreemde scènes op te nemen. Ze zijn bedoeld voor de zgn. idents die telkens na tv-programma's van BNN worden uitgezonden.
Boven: Het  draaiboek en de de crew in de lunchpauze. Maar de Nutsbedrijven sloten intussen gas, licht en water af, zodat men niet meer naar de wc kon..
Links: de achterzijde van het pand 123-125 met op de achtergrond het viaduct over de Graafsebaan.
 
foto's © gerard monté, 2 december 2004.


De bewoners die vijftig jaar op nummer 125 hadden gewoond kwamen nog even een kijkje nemen. Ze komen dagelijks hun post ophalen. De sloop ging hen helemaal aan 't hart.

Links
Rechts de tuin met de verloederde vijver.
-foto's © gerard monté, 2 december 2004.

*

Links: een viskom die gebruikt werd voor een beetje onsmakelijke scène,
Rechts een zwart geblakerde hoek door een defecte tv. 
-foto's © gerard monté, 2 december 2004.


De afsluiting ontaardde in een food-fight. De opzet was een scène met gelatine en slagroom op te nemen, maar dat liep wat uit de hand. Verder zijn er geen aken fout gelopen aldus de regisseur
Regisseur Richard Ross is in de jaren 80 bij de omroep begonnen als producer van een muziekprogramma..Tegenwoordig is hij uitvoerend producent voor onder meer BNN.
---------------------Terug naar boven