Opknappen Hintham Zuid

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-03-2008 De wijk Hintham -Zuid, ook wel het Heijmansdorp genoemd vanwege de bouw door diezelfde aannemer. Ook de hoofdstraat kreeg de naam Jan Heijmanslaan. De wijk krijgt nog dit jaar een ‘opfrisser’, zoals wethouder Jetty Eugster die aanpak vanmiddag toelichtte. Die investering van 7 miljoen euro is een gevolg van het besluit Vitale Stad [2005] om verouderde wijken en ook bruggen e.d. op te gaan knappen. Dat gaat meestal om straten, plantsoenen en parkeerhavens. ‘Die laatste zijn verouderd, want 40 jaar geleden had men maar 1 auto of geen en nu vaak minstens 2 auto’s voor de deur,‘ aldus stedenbouwkundige Joris van Esch. De straten, die toevallig allemaal van asfalt zijn, worden gewone [klinker-]straatwegen.

-Boven: De Annakerk in Hintham.
-Rechts boven: de rotonde in de Jan Heijmanslaan met kunstwerk van Anton Reijnders.
foto's gerard monté2 augustus 2008 en paul kriele, 27 februari 2008.

-Links: Van links naar rechts -in het midden- loopt de Jan Heijmanslaan. Rechts nog een afslag [oude situatie] van de rondweg

De aanpak van Hintham geldt als voorbeeld [pilot] voor ondermeer De Schutskamp die hierna aan de beurt komt. De aanpak, die waarschijnlijk in november 2008 start, verloopt in fasen. Niet alle straten zijn nodig aldus Eugster, wat zo verkeren bijv.de Jan Frankenstraat en de Josselin de Jongstraat in goed staat. Eugster verklapte ook nog, dat na de nieuwbouw aan het IJzeren Kind ook die parkachtige omgeving een opknapbeurt krijgt .