Boekje 40 jaar Hintham-Zuid

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-05-2006  Komend najaar viert Hintham-Zuid het 40-jarig bestaan. Dit Jan Heijmansdorp heeft, ook al is dat niet bij zovelen bekend, een rijke historie achter de rug. Kroniekschrijver Henk de Werd [*1939], die van de wijkraad de opdracht kreeg voor een boek en een artikelenreeks in het wijkblad de Hint begon, zou ‘…van geen ander Rosmalense wijk zo een omvattend boek kunnen samenstellen’.

Het dorp is in zijn geheel gebouwd door Heijmans die ook de infrastructuur voor zijn rekening nam. Bovendien kende Hintham 4 pastoors, terwijl het eigenlijk als een zelfstandige parochie was opgezet. Daarnaast zijn er volgens De Werd nog de annexatieproblemen met Den Bosch en zijn in Hinham–Zuid zowel de 25.000ste, de 20.00ste als de 24.000ste Rosmalenaar geboren.
Tijdens het feestweekeind van 31 augustus -3 september is er in de Biechten voor de 6000 Hinthammers van alles te doen.
Hintham oud en nieuw
Historische grenssteen, die vervangen werd door een kopie.

foto © gerard monté, 20 februari 2006.
Een nieuwe kunstwerk van Anton Reijnders op de rotonde Jan Heijmanslaan.
foto © paul kriele, 27 februari 2008.


Op zaterdag 2 september 2006 wordt het boek Hintham –Zuid Heijmansdorp dat met foto’s uit archief Henk de Werd en van de kunstenares Annemarie van den Thillart is geïllustreerd, aan burgemeester Rombouts aangeboden. Tegelijk verschijnt de cd met het Hinthams volkslied en zal de film, die Annemaire van den Thillart van het 'dorp' maakte, worden vertoond.
Het Comité 40 jaar Hintham heeft de regie van de viering in de hand.