Renovaties aan panden 58-60 in Havenkwartier

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-03-2003 | Gewijzigd op: 11-10-2012
Twee renovaties zijn aan de gang op het Havenkwartier: pand nummer 58 is recent geheel uitgepeld en van een nieuw binnenwerk voorzien. De oude stenen muren zijn gebleven. Van een oud plafond is nauwelijks sprake.
Het pand Brede Haven 60 is recent door Van Zoggel gesloopt. Daarna is aannemer CeGe uit Heeswijk begonnen met een volledige renovatie van het pand dat haaks erop een aanbouw heeft. Van de Ven architecten hebben het oorspronkelijk ontwerp van mevrouw Sjoeki de Bijl- Nachgenius verder uitgewerkt.
Karakteristiek in de bouw aan de zijde Brede Haven wordt een moderne hal met grote vide die tot aan het dak reikt. Markant daarin is een opvallende lichtstraat.

De panden Brede Haven 58 en 60 worden momenteel aangepakt. De interieurs zijn uitgepeld.[2e pand van links en van rechts] foto's © paul kriele, 25 februari 2003.

In de aanbouw aan de zijde Buitenhaven zit op de begane grond de garage voor de buren en op de 1e verdieping komt de keuken en op de 2e de badkamer.
CeGe heeft ook nog eens het voormalige opvanghuis op Koniginnenlaan 26, naast café De Gouwe Sleutel, in uitvoering. Daar vestigt zich Patent Octrooi bureau. Dat bureau is ontstaan toen Hein van den Heuvel zich afsplitste van het oorspronkelijke Utrechtse octrooibureau Lioc. Van den Heuvel zetten in de St. Jorisstraat 12 een eigen bureau op. Cor van Gemert [CeGe] gaat het tehuis eerst uitpellen en daarna verbouwen tot kantoor voor Patentwerk dat zes arbeidsplaatsen telt. In mei is de verhuizing van Patentwerk van de binnenstad naar de Koninginnelaan .