Modevakles door Monique Collignon aan KW1-studenten bij Zoomers

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-10-2012 | Gewijzigd op: 12-10-2012
Vanmiddag vrijdag 12 oktober 2012 bezocht de modeontwerpster Monique Collignon de modezaak van Zoomers in de Kerkstraat. Daar gaf zij aan een 25 tal - merendeels meisjes- leerlingen van de mode-opleiding aan het Koning Willem 1 College een les in het modevak.
Monique vertelde veel over zichzelf als ontwerpster, het werk, de energie die dit kost en wat er allemaal bij komt kijken. Aan de hand van een modeshow kregen de toehoorders een inkijk in de erg complexe gebeurtenis van een show, die overigens maar 20 minuten duurt , gaf Monique na afloop aan.  'Maar het kost dagen voorbereiding. Het ambacht is een mooi vak. Je moet er passie voor hebben, en vaak tegenslag weten te verwerken. Je maakt soms 3 passen voorwaarts en dan moet je soms weer twee passen naar achteren  zetten. Dan moet je wel doorzettingsvermogen hebben. Zeker in tijden van crisis, zoals ik het zelf heb meegemaakt en nog doormaak.'
Monique: 'Op het oog is het veel glamour in de mode, maar in je studie krijg je ook met technische vakken te maken,ook al ben je daar niet echt blij mee. Maar voor de makers van de confectie en de prêt à porter is het wel erg belangrijk dat je ontwerpen precies en gedetailleerd staan beschreven.'
Leerlingen van de mode-opleiding van het Koning Willem I College, luisteren naar een les van modeontwerpster Monique Collignon.
foto's © paul kriele, 12 oktober 2012.

De modeles gebeurde nav de 'Pop-up boutique' van Monique Collignon, die er nog tot en met zaterdag 13 oktober 2012 staat. De boetiek maakt dan een rondreis door het land.