Paul Masselink stopt als fractieleider van Stadspartij Knillis

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-10-2012 | Gewijzigd op: 08-12-2012
De fractieleider van de Stadspartij Knillis, Paul Masselink, stapt uit de raad. De 62-jarige Masselink, die kort geleden in zijn baan bij de provincie [beleidsmedewerker Energie & Innovatie] een nieuwe functie aannam bij de TU in Eindhoven, afdeling Kwowledge & Innovation Community [KIC] , kan het politieke werk niet meer combineren met de drukke en verantwoordelijke baan. Aanvankelijk was Masselink planoloog bij de provincie, die hem dus detacheerde bij de TU. Voor die tijd was Masselink hoofd 'Milieu Centrum 's-Hertogenbosch' [MCS].
In de raad richtte de Bosschenaar zich op milieu, cultuur historie en ruimtelijke ordening. Na de partij 'Beter Bestuur' van Jan van der Eerden en Hein Bergé,  die toen stopte, ontstond Knillis, waarvan Masselink de mede-oprichter was.

Paul Masselink [* 4 juli 1950] stopt als fractieleider van de Stadspartij Knillis.

foto © paul kriele,15 december 2009.

Masselink, die in de woelige jaren zestig kort lid was van de PSP [Pacifistisch Socialistische Partij] richtte met onder meer Antoine Jacobs, Leo Jonkergouw en even later ook Louis Aarts, in 1974 de fractie Knillis op. Van 1974-1981 en van 1993-1997 en van 2006 tot 2012 was Masselink raadslid van de Stadspartij Knillis.
Na 17 jaar raadswerk houdt de nestor van Groen Links [mede-oprichter] er mee op. Sommigen beweren dat Masselink dat door de kritiek op hem doet. Omdat hij in de raad te weinig zijn nek uitstak.
In hert Brabants Dagblad [8 decembe r2012] stelt hij dat zijn huidige werk voor het KIC en met name het omgaan en begeleiden van studenten hem veel inspiratie en voldoening geeft.