Voor € 14,2 miljoen Verbouwing hoofdkantoor Grasso voor ICT-bedrijven

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-01-2019 | Gewijzigd op: 29-01-2019
De werkzaamheden aan de buitenkant van het monumentale Grasso-pand aan de Parallelweg zijn afgerond. In het voormalige kantoor van Grasso is de fase van de inrichting van het pand voor ICT-bedrijven begonnen. In opdracht van de eigenaresse  BIM en de gemeente wordt dat werk uitgevoerd.
Dat is de reden dat B&W aan de raad om een krediet vragen van €14,2 miljoen.

Parallelweg
Er is begonnen om intern het hoofdkantoor van 
Grasso aan de Parallelweg in te richten voor ICT-bedrijven. 

foto © paul kriele, 13 september 2013.
............................................................................................. 

Wethouder Jan Hoskam: “Er komt maar liefst 4.000 m2 aan ICT-kantoorruimte. Voor zowel start-ups, grow-ups en volwassen bedrijven, met zo’n 400 tot 450 mensen. De komst van JADS ruim twee jaar geleden heeft mede een impuls gegeven aan de ICT-bedrijvigheid in onze gemeente.” Het is de bedoeling dat begin 2021 deze nieuwe locatie opengaat.
In het naastgelegen pand op het Grenco-terrein hebben de eerste ondernemers al hun intrek genomen. Met het Grasso-pand kunnen we de ICT-community, samen met alle partners, verder uitbouwen. Deze investering levert een belangrijke bijdrage aan ’s-Hertogenbosch als ICT- en datastad.
De investering heeft ook tot gevolg dat er een duurzaam, energieneutraal gebouw ontstaat dat bovendien het gebied als onderdeel van de Spoorzone versterkt.