Start Grasso's Bedrijfsverzamelgebouw ICT/data/Strandje Beton geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-08-2020 | Gewijzigd op: 02-09-2020
Medio 2021 wordt het historische gebouw van Grasso aan de Parallelweg opgeleverd als bedrijfspand waarin verschillende ICT- en data gerelateerde bedrijven hun krachten bundelen. Voordat het zo ver is gaat het door de gemeente geslecteerde BINX Smartility uit Groenlo komend najaar aan de slag met het verbouwen van het  Rijksmonument tot Bedrijfsverzamelgebouw. Dit najaar wordt het plan verder technisch uitgewerkt om in totaal 450 arbeidsplaatsen te realiseren, de verhuur hiervan is inmiddels gestart.

* BINX Smartility is  onder meer bekend door  de verbouwing van de LocHal in Tilburg.
 
Op dinsdag 1 september 2020 ondertekenden Jan Hoskam, wethouder
Economische Zaken, en Maurice Horsten, directeur van de Bossche Investerings Maatschappij (BIM), de overeenkomst voor de ICT-Community.
Op de achtergrond Robert de Kleijn community manager bij Grasso.

Restaurant Strandje Beton
Op het dak van het oude Grasso-gebouw gaat in  twee weekeinden in september te weten 10 t/m 13 en 17 t/m 20 september 2020 een visspecialiteitenrestaurant 'Strandje Beton' open. Achter dit initiatief staan Jacques van Geffen [DIT en de Kemping], Kleefkracht en het Boschveld Ambacht Centrum en de mannen van 'Oven aan, komt er aan'. Met andere woorden de Spijsbereiders die de keukenbrigade vormen.  
De verse vis, die ter plekke  op vuur wordt bereid, komt rechtstreeks van de havenafslag in IJmuiden naar Den Bosch

Bericht van 28 januari 2019  Bijna € 15 miljoen voor verbouw Grasso tot ICT-complex
De werkzaamheden aan de buitenkant van het monumentale Grasso-pand aan de Parallelweg zijn afgerond. In het voormalige kantoor van Grasso is de fase van de inrichting van het pand voor ICT-bedrijven begonnen. In opdracht van de eigenaresse  BIM en de gemeente wordt dat werk uitgevoerd.
Dat is de reden dat B&W aan de raad om een krediet vragen van €14,2 miljoen.

Parallelweg
Er is begonnen om intern het hoofdkantoor van 
Grasso aan de Parallelweg in te richten voor ICT-bedrijven. 

foto © paul kriele, 13 september 2013.
............................................................................................. 

Wethouder Jan Hoskam: “Er komt maar liefst 4.000 m2 aan ICT-kantoorruimte. Voor zowel start-ups, grow-ups en volwassen bedrijven, met zo’n 400 tot 450 mensen. De komst van JADS ruim twee jaar geleden heeft mede een impuls gegeven aan de ICT-bedrijvigheid in onze gemeente.” Het is de bedoeling dat begin 2021 deze nieuwe locatie opengaat.
In het naastgelegen pand op het Grenco-terrein hebben de eerste ondernemers al hun intrek genomen. Met het Grasso-pand kunnen we de ICT-community, samen met alle partners, verder uitbouwen. Deze investering levert een belangrijke bijdrage aan ’s-Hertogenbosch als ICT- en datastad.
De investering heeft ook tot gevolg dat er een duurzaam, energieneutraal gebouw ontstaat dat bovendien het gebied als onderdeel van de Spoorzone versterkt.

Terug naar boven