Parallelweg 30: Opening van Grenco's ICT- bedrijfsgebouw

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-05-2019 | Gewijzigd op: 28-05-2019
Dinsdagmiddag 28 mei 2019 Heeft wethouder Jan Hoskam het nieuw ingerichte Grencokantoor aan de Parallelweg 30, naast Grasso geopend. Dat gebeurde met wat toespraken en de overhandiging door de Community Manager van de BIM, eigenaar van het Grencogebouw, Robert de Kleijn, van een historisch boek dat in 1958 verscheen bij 100 jaar Machinefabriek Grasso.
 
 
- Boven: De aanbieding door de community manager van de BIM,
Robert de Kleijn aan wethouder Jan Hoskam van het historische
boek dat in 1958 bij 100 jaar Machinefabriek Grasso verscheen.
-Rechts tot de toehoorderes behoorden voornamelijk de
ICT-ers, die vanaf 1 mei 2019 op de eerste verdieping
een nieuw kantoor hadden betrokken.


foto's © paul kriele, 28 mei 2019.
 

Om aan de huisvestingvraag van de ICT Community vanuit Grasso te kunnen voldoen is daarnaast, op Parallelweg 30, de eerste verdieping verbouwd en heringericht naar ontwerp van Susanne Kleinjan [Studio Vennix]. 
 
In zijn toespraak dankte community manager Robert de Kleijn allen die aan de realisatie van dit bedrijfsgebouw hebben meegewerkt en specifiek Susanne Kleinjan van Studio Vennix die de inrichting en lay out heeft ontworpen.
 
foto's © paul kriele,  28 mei 2019.

Community manager Robert de Kleijn sprak in zijn welkom onder meer over de start van de herinrichting van dit kantoor van 750 m² in juli 2018, dat er vanaf 1 mei 2019 vijftien ondernemers op de eerste verdieping een kantoor hebben gehuurd, bij wie ongeveer 50-60 medewerkers in dienst zijn. Zij hebben uitkijk op de monumentale gebouwen van Grasso dat na een duurzame transformatie hét bedrijfsverzamelgebouw voor ICT- en data ondernemers wordt. De verbouwing start begin 2020 en medio 2021 kunnen de ICT-ondernemers daar hun intrek nemen.
'Hier hebben werken ondernemers, onderwijs en overheid samen aan de toekomst in the Space for digital minds,’ aldus de Community manager van de BIM, die hoopt dat in 2021 ook in Grasso een dergelijke kantoorruimte in gebruik kan worden genomen.
Speciaal Susanne Kleinjan van Studio Vennix [Verwersstraat],  die bij de realisatie van dit ICT-bedrijfsgebouw de inrichting en lay out voor haar rekening heef genomen, bedankt.
 
-Boven: Wethouder Jan Hoskam van
onder meer DATA, in het kantoor van Sparks.
-Rechts Toelichting door Robert de Kleijn
van de BIM aan de bezoekers. 
foto's © paul kriele, 28 mei 2019.

Hierna verrichtte wethouder Jan Hoskam de officiële opening van dit Grenco bedrijfsgebouw. Hoskam ontving van de community Manager van de -BIM, Robert de Kleijn de jubileumuitgave van het boek ‘100 jaar Grasso’ in ontvangst, een speciale editie uitgebracht in 1958 ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van machinefabriek Grasso. Hoskam: ‘Ik zie een plek waar mensen elkaar ontmoeten, samenwerken en dromen worden waargemaakt. De toekomst is hier, dit wordt het kloppende hart van ICT in onze stad ’s-Hertogenbosch. Daar is the place where we make people happy’. Dit wordt het kloppend hart van het ICT-gebeuren in de stad. Met hierachter Spark waar ICT-ers hun droom waar maken,’ aldus besloot de wethouder van Financiën en Economie, die daarnaast ook de portefeuille DATA heeft, zijn aandeel bij de opening van dit vernieuwde bedrijfsgebouw.
 


Terug naar boven