Verdere ontwikkeling van de ICT-community

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-05-2020 | Gewijzigd op: 26-05-2020
Het pand van Grasso ICT en data bedrijven zijn belangrijk voor ’s-Hertogenbosch. In de coronacrisis hebben ze zelfs aan betekenis gewonnen. En in de komende jaren worden ze alleen maar belangrijker. Naast het bieden van goede huisvesting aan deze bedrijven, is het hebben van een netwerk een ‘must’ om deze bedrijven voor lange tijd aan onze gemeente te (ver)binden.
Het Grasso-pand wordt het eerste kantorencentrum voor ICT en data in de  Spoorzone. De gemeente werkt met verschillende marktpartijen en de Bossche Investerings Maatschappij (NV BIM; beheerder, exploitant van gebouwen) samen in de Spoorzone. 
Hoofdgebouw van Grasso
aan de Parallelweg is
bestemd voor startende en jonge data-/ICT-ondernemers.


foto © henk van esch, mei 2020.

.......................................................

Meerjarig contract
Om die ambitie, groei en initiatieven verder te versterken, zetten de gemeente en BIM een ICT-community manager in.
Daarvoor werd met een communitymanager  een meerjarig contract getekend  Deze manager van de BIM gaat de intusen gestarte ICT-community verder uitbouwen en professioneler maken.
De ICT-Community vormt een platform waar ICT- en databedrijven, onderwijsinstellingen en andere organisaties samenkomen. Het doel is om de samenwerking te verbeteren, kennis te delen, innovaties te initiëren en talenten aan de stad te binden.

Wethouder Jan Hoskam: ‘’De kracht van de BIM ligt bij het ontwikkelen van communities zoals De Gruyter Fabriek en de Jamfabriek. In Grasso is een start gemaakt met ICT en data. Dit is een goede basis om verder te bouwen aan een stadsbrede ICT-community en het profiel van ‘s-Hertogenbosch als toonaangevende datastad”. ICT-community manager Robert de Kleijn vult aan: ‘’Een toegankelijk en waardevol ICT- en dataplatform, dat moet de ICT-community worden. Door dit groter te trekken, kunnen we ondernemers nóg meer bieden en talenten en nieuwe ondernemers naar de stad trekken'.