Start nieuwbouw De Compagnie Marinierstraat in Kruiskamp

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-09-2015 | Gewijzigd op: 23-09-2015
Dinsdagmiddag 22 september 2015 is met enig ceremonieel de nieuwbouw gestart van het complex De Compagnie in de Marinierstraat in de Kruiskamp. De Compagnie is gesitueerd in de Zeeheldenbuurt op de hoek Michiel de Ruyterstraat en Witte de Withstraat. Het complex bestaat uit 90 sociale huurappartementen* en wordt reraliseerd door Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling.De huurprijzen en toewijzingscriteria zijn nog niet bekend.


Een proost op de start van de nieuwbouw, vlnr Clemie van Wanrooij, Mohamed  Acharki en wethouder Eric Logister.

foto © marc bolsius, 22 september 2015.
Een nieuw flatgebouw in de
Marinierstraat [Kruiskamp]
met 90 sociale huurwoningen.

 

Wethouder Eric Logister en Zayazdirecteur Mohamed Acharki verrichtten samen met Clemie vanWanrooij de symbolische start van dit project door alvast een deur te openen.
Vanaf januari 2016 gaan de woningen in de verhuur. De oplevering staat gepland voor het derde kwartaal 2016.

Over de woningen
In het complex huurt Vivent  20 woningen waaravan er 16 bestemd worden voor bewoners met een zorgbegoefte. En eentje voor een ondernemers-echtpaar.  Deze bewoners kunnen zelf de zorg inkopen.
De 90 huurappartementen hebben elk twee slaapkamers en een inpandige berging (met ruimte voor scootmobielstalling). Ook krijgt het complex een ontmoetingsruimte voor bewoners. Deze ruimte kan mogelijk ook gebruikt worden door andere wijkbewoners. Het complex is rolstoeltoegankelijk en geschikt voor alle doelgroepen. Er komen circa 80 parkeerplaatsen op eigen terrein. . Zayaz voorziet het complex van zonnepanelen waarmee de energiekosten van de algemene ruimten geminimaliseerd worden.


*Het eerdere bouwplan, dat bestond uit een mix van huur- en koopappartementen, werd eind 2012 stilgelegd vanwege de aangescherpte regelgeving van de overheid.