Afronding renovatie en nieuwbouw galerijflats Kruiskamp

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-01-2016 | Gewijzigd op: 20-01-2016
Met het uitreiken van de sleutels aan de eerste bewoners van de nieuwe flat De Rijskampen met 63 sociale huurappartementen heeft Brabant Wonen met Heijmans het project 'vernieuwing van de galerijflats Commissaris de Quaijlaan & Admiraliteitslaan e.o' afgerond. 
Voor de ‘oude’ Rijskampen, die in 2014 gesloopt is, kwam 'De nieuwe Rijskampen' terug en die ziet er ongeveer gelijk uit als de vier andere galerijflats.
Dinsdag 19 januari 2016 ontvingen de nieuwe bewoners van de 5e t/m 9e verdieping de sleutels en vandaag -woensdag 20 januari 2016 zijn de bewoners van de appartementen op de 1e t/m 4e verdieping aan de beurt.

Kruiskamp
-Links: De nieuwe flat aan de Admiraliteitslaan.
-Rechts Nieuwe bewoner van De Rijskampen
die dinsdag 19 januari 2016 de sleutel ontving
.

foto's © jan zandee, 19 januari 2016

Sinds 2007 zijn daar door Brabant Wonen* vijf galerijflats aan de Admiraliteitslaan en de Commissaris de Quaylaan opgeknapt of vernieuwd. Hiervan zijn vier flats vervangen door nieuwbouw en is één flat gerenoveerd. In totaal gaat het om 331 woningen. Het ontwerp komt van DAT Architecten uit Tilburg. 
De afronding van de vernieuwing van de Admiralteitslaan e.o. wordt in het voorjaar officieel gevierd.

*Het project Admiraliteitslaan e.o. is onderdeel van de wijkaanpak Kruiskamp/Schutskamp, waarin BrabantWonen, Zayaz, gemeente ’s-Hertogenbosch en welzijnsonderneming Divers gezamenlijk optrekken.