Vlag 'n top' van flat Rijskampen in de Kruiskamp

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-07-2016 Vrijdagmiddag  8 juli 2016 hebben aan de Admiraliteitlaan wethouder Eric Logister, Mirjam Lamme, adjunct-directeur van BrabantWonen en bewoonster Annie Leenders met een druk op de knop van de flat de Rijskampen een enorme rood-wit-blauwe vlag naar beneden laten rollen.  Samen met de bewoners van de vijf flats is dit feestelijk gevierd met een high tea.

In het groene plantsoen naast de Rijskampen flat zaten bewoners onder parasols aan picknicktafels gezellig met elkaar te genieten en bij te praten tijdens een high tea. Samen met de buren uit de eigen flat, maar ook met de buren uit de andere flats, werd nagepraat over de periode van renovatie, sloop, herbouw en het eindresultaat.

Een symbolische afronding van
een lang renovatieproject in de Kruiskamp.

Het 'uitsteken' van die vlag is de symbolische afronding van het grote project waarin vier van de vijf flats aan de Admiraliteitlaan en Commissaris de Quaijlaan zijn gesloopt en alle vijf zijn gerenoveerd. De laatste gesloopte is dus de meest westelijk gelegen flat de Rijskampen.
Het project is een gezamenlijke aanpak van Brabant Wonen, Zayaz, de gemeente en Welzijn Divers.

De Rijskampen die op de plek van de laatst
gesloopte flat aan de Admiraliteitlaan staat.
Op vrijdag 8 juli 2016 wordt de vernieuwing
van de vijf flats met een high tea afgerond.

Het project, dat werd uitgevoerd door Heijmans en een ontwerp is van DAT architecten uit Tilburg,  is met vallen en opstaan verlopen, maar vanaf 2007 kon worden gestart. Het gaat om in totaal 331 woningen

>>Zie ook de artikelen 4 decemebr 2014 en 5 maart 2015 over de start
van de sloop van de Rijskampenflat en de start van de bouw van een van de vier flats Kruiskamp