Kruiskamp Seniorencomplex De Compagnie geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-09-2016 | Gewijzigd op: 23-09-2016
Op dinsdagmiddag 20 september 2016 werd in de Zeeheldenbuurt in de Kruiskamp het seniorencomplex De Compagnie, dat  90 sociale* huurwoningen voor 55+ bevat, geopend.
De  bestuurder van Zayaz, Mohamed Acharki, heette in en feesttent bij het terrein de nieuwe bewoners welkom. In zijn gezelschap waren  Clemie van Wanrooij, directeur Van Wanrooij projectontwikkeling en Arno van den Berg, directeur Vivent Het Andere Wonen.  De bekende ludieke stadsgidsen Jaap en Henk waren opgetrommeld om de nieuwe buren met elkaar in verbinding te brengen.

-Rechts boven: Jaap van de MenuMeneeren, in gesprek met onder meer Zaya directeur Mohamed Acharki [2evl.], Clemie van Wanrooij [2evr.]. Arno van den Dungen (Vivent Het Andere Wonen).

-Boven:  Het seniorencomplex in de Zeeheldenbuurt.
-Rechts: De bewoners werden
door Jaap en Henk van 'Mijne Heeren' vermaakt.

Langer zelfstandig wonen voor ouderen
Voor 20 woningen is er een samenwerking aangegaan met 'Vivent Het Andere Wonen'. Mensen met geheugenproblemen kunnen op deze manier langer zelfstandig blijven wonen, met hulp op maat dichtbij huis. Een inwonend zorgechtpaar gaat, na een kontrakt dat zij met de bewoners hebben gesloten, hen zorg,  activiteiten, maaltijden en andere diensten aanbieden. De betaling verloopt via de pgb's die de bewoners ontvangen en afdragen aan het echtpaar.
Het echtpaar  Marianne en Laurens Pelk betalen aan Vivent een vast bedrag en huren 20 van de 90 appartementen.

De middag stond in het teken van verbinding. De nieuwe bewoners leerden elkaar kennen en door het bekende duo Jaap en Henk. Die verzonnen het e.e.a. om de nieuwe bewoners aan elkaar te koppelen. Want dat maakt het samen leven een stuk prettiger. Een goede buur is immers beter dan een verre vriend!

Bouwbedrijf  aannemer Van Wanrooij startte  in oktober 2015 met de bouw volgens het Lean-systeem. 

>>Zie ook bericht 'Start bouw De Compagnie in Marinierstraat' dd. 22 september 2015
.

Terug naar boven