Eindhovenlaan: Nieuw seniorencomplex Badeloch officieel geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-10-2017 | Gewijzigd op: 27-10-2017
Donderdag 26 oktober 2017 werd  het seniorencomplex Badeloch aan de Eindhovenlaan officieel geopend in aanwezigheid van wethouder Paul Kagie en Henk Roozendaal, directeur van   Brabant Wonen. Die opening werd in het voorjaar uitgesteld omdat er op 27 juni j.l. brand uitbrak [zie bericht hieronder].
Badeloch kreeg in maart 2017 zijn eerste bewoners. Op dit moment zijn nagenoeg alle appartementen bewoond. en is ook de ontmoetings/activiteitenruimte operationeel.

De openingshandeling vindt plaats om ook onder de paraplu van 'ontmoeten' de calamiteit van afgelopen juni te herdenken, waarop door instanties, professionals, omwonenden en het personeel de handen uit de mouwen werd gestoken om de bewoners te steunen vervolgens hen over die gebeurtenis heen te helpen.

Bericht van 27 juni 2017 :  Brand in nieuw seniorencomplex Badeloch in Eindhovenlaan
Even voor half vijf dinsdagmiddag 27 juni 2017  kreeg de meldkamer het alarm binnen van een uitslaande brand aan de Eindhovenlaan. Het betrof het spik splinter nieuwe woonzorgcomplex voor senioren dat gelegen is tussen de Eindhovenlaan en de Luxemburglaan in de Kruiskamp. 

Op de derde verdieping was  brand ontstaan en die sloeg al over naar het er boven gelegenappartement op de vierde etage. De brandweer die met enkele wagens ter plekke verscheen,  heeft enkele senioren geëvacueerd.  Zij werden in de omgeving opgevangen. Ook moesten twee bewoners vanwege ademhalingsproblemen ter plekke door de GGD, die met enkele ambulances aanwezig was, geholpen worden.

Het complex, dat in maart j.l. werd geopend en bedoeld is voor dementerende ouderen en eventueel hun partner, bevat 51 appartementen. Vier ervan zijn voorlopig door de brandweer als onbewoonbaar verklaard.


Bericht van  31 maart 2017 Eerste huurders van het woonzorgcentrum Badeloch in de Eindhovenlaan ontvingen de sleutel van Brabant Wonen.
Vrijdag 31 maart 2017 heeft Brabant Wonen aan de eerste bewoners de sleutels uitgereikt.  Badeloch is een centrum waar partners, waarvan er een een zorgvraag heeft, dankzij extra voorzieningen samen kunnen bljiven wonen. Het betekent een ontlasting voor de mantelzorger. Er zijn 45 huurappartementen en drie kangeroe woningen.

Het centrum, dat rolstoelvriendelijk is en levensloopbestendig, beschikt over een ontmoetingsruimte bedoeld voor buurtbewoners. Welzijn Divers ondersteunt de activiteiten. Het thuiszorgteam BrabantZorg heeft er een kantoor.
 

Eerste sleutels van Woonzorgcentrum aan Eindhovenlaan
van Brabant Wonen
op31 maart 2017 overgedragen 

.....................................................
 

Bericht van van 26 maart 2016 Bouwvorderingen van woonzorgcentrum Badeloch in Kruiskamp  
Van het woonzorgcomplex Badeloch in de Kruiskamp zijn de appartementen en kangoeroewoningen in de verhuur gegaan. Momenteel worden o.a. de ontmoetingsruimte vervolmaakt en de vorming van het thuiszorgteam ontwikkeld.

Dat het gebouw nu uit de steigers is, is weer een mijlpaal. Het appartementencomplex groeit iedere dag en het wordt steeds duidelijker hoe het complex er straks uit komt te zien. Er bestaat veel interesse voor het wonen met een partner met een zorgvraag. BrabantZorg levert dan de zorg.

Bericht van 27 september 2016: Hoogste punt voor Badelochcomplex in Kruiskamp.
Vanmiddag, dinsdag 27 september 2016, wordt in de Kruiskamp, aan de Eindhovenlaan,  van het in aanbouw zijnde complex Badeloch het hoogste punt bereikt. Dat complex van Brabant Wonen en BrabantZorg en Welzijn Divers omvat 45 appartementen voor mensen met dementie. Doel is hen langer thuis te laten wonen samen met een mantelzorg[st]er.
Ook komen er drie kangoeroewoningen voor mensen met een bredere zorgvraag.
Wethouder Paul Kagie verricht om 18.00 uur de officiële handeling.

  Wooncomplex Badeloch aan de Eindhovenlaan, genoemd naar Badeloch, de mantelzorgster
van het eerste uur Badeloch uit
de Gijsbrecht van Aemstel van Vondel
.

Binnenkort start de verhuur van de 45 appartementen en de drie kangoeroewoningen. Naar verwachting wordt het complex januari 2017 opgeleverd.
Ook vandaag is er op de bouwpaats een informatiemarkt.en kan een kangeroewoning worden bezichtigd.

Badeloch is een nieuw thuis met de nodige zorg en voorzieningen om de mantelzorger te ontlasten. In Badeloch komen 45 appartementen voor mensen met een beginnende vorm van regieverlies, zoals dementie, geheugen- of andere problemen en hun mantelzorger. Ook komen er drie kangoeroewoningen voor bijvoorbeeld ouders met een hulpbehoevend, meerderjarig kind of voor kinderen die voor hun ouders willen zorgen.
 Om die zorg het hoofd te bieden zijn de appartementen niet alleen rolstoelvriendelijk en levensloopbestendig, maar krijgt Badeloch op de begane grond een ontmoetingsruimte.”Terug naar boven