Schutskamp: Nieuwe flat van Zayaz aan J.P. Coenstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-02-2019 | Gewijzigd op: 20-02-2019
Dinsdag 19 februari 2019 zijn door Bouwbedrijf  Van Wanrooij in de Schutskamp, aan de J.P.Coenstraat /Dirk Hartogstraat, waar eerst de oude complexen werden gesloopt,  de in opdracht van Zayaz nieuw gebouwde flats opgeleverd. De 72 kleinschalige [tweekamer-] flats zijn bedoeld voor eensgezinswoningen.
Op de locatie vond in een tent de openingsceremonie plaats in aanwezigheid van wethouder Roy Geers met presentator Huub van Mackelenbergh. Die ontmoeting was tegelijk bedoeld als onderlinge kennismaking met de nieuwe bewoners. Er werden korte toespraken gehouden door Mohamed Acharki, bestuurder bij Zayaz, wethouder Roy Geers en Hendrik Hulscher van aannemer Van Wanrooij.
Nieuw en anders dan voorheen is de uitkijk op de binnenplaats  wat de leefbaarheid ten goede komt en op de onderste verdieping zijn geen garages maar woningen. Ook hier spelen veiligheid en leefbaarheid een rol.
 

Schutskamp

Nieuwe bewoners bijeen samen met Huub van Mackelenbergh [links], Mohamed Acharki [Zayaz] [2e v.l.], wijkbeheerder Steven Charleston,
woonconsulent Tineke Valentijn,
bewoonster Annelie Theunisse , wethouder Roy Geers [2e v.r.] en bewoonster Melissa Peusens.


foto © marc bolsius, 19 februri 2019.
....................................................................................