Start bouw eerste flat Admiraliteitslaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-01-2011 bericht 31 januari 2011: Start bouw eerste flat 
In de laatste volle week van januari 2011 is de bouw van de eerste flat Admiraliteitslaan begonnen. Waar eind vorig jaar de vorige verouderde flat werd gesloopt, worden 63 appartementen gebouwd. Het totale project bestaat uit de nieuwbouw van drie nieuwe flats en renovatie van de middelste flat. Deze flats zijn gelegen aan de Admiraliteitslaan en Commissaris de Quaylaan.

Inmiddels zijn twee van de drie flats gesloopt. De laatste wordt medio februari 2011 gesloopt. In totaal worden aan de Commissaris de Quaylaan en de Admiraliteitslaan 205 huurwoningen gebouwd, verdeeld over de drie nieuwe flats. 
Eén flat is speciaal bestemd voor senioren en heeft een ontmoetingsruimte.
De flats zijn eigendom van woningcorporatie BrabantWonen en worden gerealiseerd door Heijmans uit Rosmalen. De verwachting is dat de nieuwbouw in 2012 opgeleverd wordt. Als de gehele nieuwbouw klaar is, start de renovatie van de middelste flat.
Tunnelbouw
Door het systeem van 'tunnelbouw' zal de bouw vlot verlopen. Op de bouwplaats wordt in een bekisting vloeibaar beton gestort. Deze bekisting heeft de vorm van een tunnel en bestaat eigenlijk uit de wanden en de bovenliggende vloer van één appartement. Wanneer het beton uitgehard is, wordt de bekisting verwijderd. De bouwkraan hijst vervolgens de stalen ‘tunnel’ naar de volgende gewenste positie. 

bericht oktober 2010: start  sloop flats

Impressie van de  nieuwbouwaan de Admiraliteitslaan.
Het ontwerp is van architectenbureau DAT uit Tilburg.
De bestaande flat.

Maandag 11 oktober 2010 begint de sloop van de flats aan de Commissaris de Quaylaan en de Admiraliteitslaan in de Kruiskamp. Hier staan in totaal vijf flats, waarvan de eerste in 2007 al grondig is opgeknapt. Tussen nu en 2012 gaat woningcorporatie BrabantWonen de overige vier aanpakken.

Na de renovatie van de eerste flat heeft BrabantWonen de bewoners van de overige vier flats de keuze voor renovatie of sloop van hun flat voorgelegd. Alleen de meerderheid van de bewoners van derde flat heeft gekozen voor de optie renovatie.
Op de locatie van de drie te slopen flats komt nieuwbouw terug met in totaal 205 appartementen. Deze zijn bestemd voor diverse doelgroepen, waarvan één van de drie flats specifiek een seniorencomplex is met een ontmoetingsruimte. De woningen die terug worden gebouwd zijn bestemd voor sociale verhuur.

De sloop wordt uitgevoerd door aannemer A. Janssen B.V. uit Son.
De nieuwbouw van de 205 appartementen, die  in januari 2011 begint, wordt waarschijnlijk in 2012 opgeleverd.
Pas daarna begint de renovatie van de flat aan de Admiraliteitslaan 202 t/m 326.
Terug naar boven