Hoogste punt eerste nieuwbouwflat Admiraliteitslaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-06-2011 | Gewijzigd op: 26-11-2011
Vanmiddag dinsdag 31 mei 2011 werd op de Admiraliteitslaan van de nieuwbouw van de eerste nieuwe flat het hoogste punt gevierd. Vooraf gaf wethouder Rodney Weterings een korte toespraak, waarna het gezelschap zich naar de bouwplaats begaf. 
Weterings en de directeur Brabant Wonen, Henk Roozendaal, drukten tegelijk op de rode knop waarna er het rood-wit en blauw door een hijskraan naar boven werd gehesen. Daarna kwamen er rood/wit/blauwe ballonnen tevoorschijn. Door de harde wind waaide de helft van de ballonnen de bomen in.

   
De locatie aan de Admiraliteitslaan waar drie van de vijf flats door nieuwe worden vervangen.
Wethouder voor Volkshuisvesting en Stedelijke Vernieuwing Rodney Weterings drukt met de directeur Brabant Wonen Henk Roozendaal en een buurtvertegenwoordigster op de rode knop waardoor de vlag omhoog ging. 

 foto 's © roland brouwer, 31 mei 2011. 
 

Vanwege het bereiken van het hoogste punt van de eerste flat in het nieuwbouwproject Admiraliteitslaan e.o. verrichten  wethouder Rodney Weterings samen met Henk Roozendaal, directeur Woningcorporatie BrabantWonen, de ceremonie, waarop een enorme vlag naar de top van de negen etages tellende flat werd gehesen.
Aan de Commissaris de Quaylaan, op de locatie waar eind vorig jaar de verouderde flat is gesloopt en begin dit jaar is door aannemer Heijmans uit Rosmalen gestart met de bouw  van nu 63 appartementen. Deze appartementen kennen drie woningtypen, die variëren in oppervlakte van 65 tot 88 m2 en hebben 2 of 3 slaapkamers.

De bouw van het casco is  snel verlopen door toepassing van zogenaamde tunnelgietbouw. De bouw wordt naar verwachting in november 2011 opgeleverd. De woningen zijn bestemd voor de verhuur. Geïnteresseerden kunnen reageren via www.woonservicedenbosch.nl.

In de Kruiskamp aan de Commissaris de Quaylaan en Admiraliteitslaan stonden in totaal vijf flats, waarvan de eerste in 2007 al grondig is opgeknapt. Tussen nu en 2012 bouwt Brabant Wonen drie nieuwe flats. Als de nieuwbouw klaar is, start de renovatie van de derde flat aan de Admiraliteitslaan. Het ontwerp is van architectenbureau DAT uit Tilburg.Terug naar boven