Einde onderzoek woonwensen Kruiskamp in 'Nederlandse Buurt'

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-09-2011 Stichting De Bakkerij gaat de gegevens van de inventarisatie die voorjaar 2011 in de Nederlandse stedenbuurt in de Kruiskamp werd gehouden verwerken. In de omgebouwde SRV-wagen in de wijk werden koffie-uurtjes, picknicks en activiteiten voor kinderen georganiseerd.
Het doel van het project is om een beeld te krijgen van wat bewoners in hun buurt belangrijk vinden. 
Begin 2012 start Woningcorporatie BrabantWonen in die wijk met de renovatie van 66 woningen. Dat was aanleiding te peilen wat bewoners graag veranderd willen zien, zodat het een prettige buurt blijft.
Op donderdag 29 en vrijdag 30 september 2011 staat de Keet voor het laatst bij de speeltiuin op de hoek Utrechtsestraat /Assenstraat. 

De eerste uitkomsten geven aan dat men over het algemeen tevreden is over hun wijk en dat men zich thuis voelt. Aandachtspunten zijn een gevoel van onveiligheid door inbraken, te hard rijdend verkeer bij de speeltuin en de inrichting van de openbare ruimte.
Na september wordt aan de hand van de verkregen informatie gekeken waar BrabantWonen, gemeente en andere professionals zich in de Nederlandse Buurt voor gaan inzetten.