Ivo Niehe's TV-Show vanavond met Bosschenaar Johannes van Rooy

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-01-2018 | Gewijzigd op: 05-01-2018

De opnamen die Ivo Niehe voor zijn TV-show in augustus jongstleden maakte rondom de Bossche mecenas Johannes -ook bekend onder Joep- van Rooy, worden vanavond vrijdag 5 januari 2018 op NPO 1 / 21.30 uur uitgezonden.

Bericht van 20 augustus 2017  Ivo Nieke'sTV-show maakte opnamen met Johannes [Joep] van Rooij 
 In het voorbije weekeind was Ivo Niehe in Den Bosch. Niehe bekend van de TV Show die elk najaar door AVRO/TROS wordt uitgezonden, bezocht het Jeroen Boschhuis van Johannes van Rooy en zijn partner Dali Rakutyte. Zij bewonen het huis Markt 61 dat vijf eeuwen geleden het woonhuis en het atelier was van Jheronimus Bosch.

Maar van Rooy is bijna dagelijks aanwezig in de oude apotheek van het Groot Ziekengasthuis. Tenminste als hij niet op reis is naar weeshuizen in Oost-Europa of de Filippijnen, waar hij tracht de mensonwaardige omstandigheden waarin weeskinderen verkeren, probeert  te verlichten. 

- Boven:Johannes van Rooy en Ivo Niehe.

-Rechts De voormalige
apotheek van het Groot Ziekengasthuis.
Daarachter ligt het kantoor van de Regenten van de Godszhuizen dat jaren door Moyses' Bosch werd gebruik
t.

foto's © paul kriele,  28 maart 2006 [r.] en 8 juli 2015 en . AVRO/TROS [r-boven] 
 

In hun gesprek  komt de achtergrond van dit historisch bezit van de vroegere fiscalist van het kledingbedrijf AF.Jansen, zijn bezittingen en de enorme kunstcollectie en de galerie aan het Burg. Loeffplein aan bod. Ook vertelt Van Rooy over dit door hem in gebruik zijnd complex dat bekend staat als de oude apotheek van het Grootziekengasthuis. 

Niehe’s bezoek aan Den Bosch was tweeledig. Eerst ontving Van Rooy de bekende tv-ster in de oude apotheek. Maar dat duurde zo lang dat Niehe apart nog een keer terugkomt voor een rondleiding door de galerie aan het Burg. Loeffplein. Daar zijn voor een tv-documentaire de kelders,die dateren uit de tijd van Jeroen Bosch, het meest interessant.   

Het interview van Ivo Niehe met Johannes van Rooy wordt komend najaar -waarschijnlijk in september - uitgezonden.Terug naar boven