Stadsslijterij Den Bosch presenteert Bossche Bubbels Blond bier 2012

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-12-2012 | Gewijzigd op: 20-12-2012
In de Stadssklijterij Den Bosch in de Visstraat werd vandaag vrijdag 14 december 2012 het Bossche Bubbels Blond Bier 2012 geïntroduceerd. Wethouder Jan Hoskam ontving uit handen van eigenaar Ernst van Waarden de eerste fles. 'Bossche Bubbels Blond bier' is  een ecologisch fruitig bier met een krachtige nasmaak. De ingrediënten zijn op lokaal nivo geteelt.
.
-Links: Wethouder Jan Hoskam ontvangt uit handen van Ernst van Waarden van de Stadsslijterij de eerste fles
'Bossche Bubbels Blond bier 2012'.

 
-Rechts: Om de combinaties met het assortiment van de  Stadsslijterij te onderstrepen presenteerde de hobby kok Jean Pierre Klaassens[l.] het door hem samengestelde  kookboek  'Brabants ketierke' , waarin menus staan op basis van streekgerechten.
Links Eigenaar van de Stadsslijterij Ernst van Waarden
.

foto's © paul kriele,14 december 2012.

Tegelijkertijd presenteerde de hobby kok Jean Pierre Klaassen het compacte kookboekje  'Brabants ketierke', dat hij samen met  Maike Klaassen en  collega hobbykok Teun van der Vorst samenstelde. Het bevat de ingrediënten die Ernst ook vermeldt in zijn 'Bossche 8 gangen diner' [zie flyer]. Niet voor niets heet dat kookboek 'Brabants ketierke' omdat er- in Brabant geteelde gerechten- in voorkomen.  Het 'Acht gangen diner' van Ernst van Waarden, waarin overigens ook Klaassen een aandeel in heeft, bevat onder meer Ceasarsalade, Mosselpotje, waar het Blond bier prima bij past, Ossenhaas en als nagerecht geroosterde peren met geitenkaas.Bij alle gerechten wordt een toepasselijke wijn of bier uit de collectie van de Stadsslijterij geserveerd, waaronder natuurlijk ook het Bossche Bubbels Blond bier. 


'' Bosche ketierke'
Over zijn initiatief zegt de kok Klaassen dat hij al lang met de wens liep om een kookboek te schrijven. Maar het aanbod is erg groot en breed. Daarom koos hij er voor een handzaam kookboek samen te stellen met bij uitstek producten uit de streek.
In het dagelijks leven is Jean Pierre Klaassen ook nog marketier, dat wil zeggen hij oefent bij bedrijven het beroep uit van zelfstandig marketingassistent.


zie ook www.datgaatnaardenboschtoe.com


Terug naar boven