Straattaferelen 2012

Op deze pagina treft u aan bijzondere en opvallende straatbeelden. Voor straattaferelen bijv. van 2011
Ook een pagina waar, maar dan bijzondere straattaferelen op staan, is de pagina TattooMarkt 18 december 2012
.
Dames, maar dan verkleed als kerstman zingen voor het goede doel: Dream 4 Kids,  kinderen met een trauma, die een mooie dag of een verrassing worden bezorgd.

foto © paul kriele, 18 december 2012/12.00 uur

Een expeditiewagen van Hanos [Breda] in de Kerkstraat. Daar kieperde een kar met  flessenembalage om. Ik stond er bij en ik keek er naar...

foto's © paul kriele, 28 december 2012.


Vughterstraat tussen de nummers 2 en 4
Ook de kabelbedrijven Essent en Ziggo
moeten de eindjes aan elkaar knopen...

foto © paul kriele, 18 december 2012.

Op woensdag 12 december 2012 was de opbouw en de inrichting van het Winterparadijs op de Parade nagenoeg klaar.

foto © paul kriele, 12 december 2012.

Gezien op de markt: Promotie van Oeteldonk via video of  film in de zgn. Liplcub.  zie OC-site 'Héét van de naold '
Daar staan de inzenders op [verenigd in de Lipclub], die op een originele manier Oeteldonk vastleggen.
foto © fransartz, 9 december 2012.


Vrijdag 7 december 2012: sneeuw, maar deze tweede keer binnen een week wel met storm en in een dikke laag
.

foto © paul kriele, 17 december 2012.

Station CS Spoor 6 en 7.
Op het spoorwegemplacement worden oude rails weggehaald en door nieuwe vervangen. Ook de perrons 6-7 ondergaan een uitbreiding. Dat alles  om aan te sluiten op de nieuwe fly-over.

foto © paul kriele, 30 november 2012.

foto's © paul kriele, 29 november 2012. 'Totaalboom  Brabant' is de laatste weken vanaf begin november 2012 bezig met het snoeien van de kastanjes op de Parade. Zie ook hieronder bij 3 november 2012.

Mannen van het fietsdepot  's-Hertogenbosch halen fietsen weg die -eenemaal gecodeerd - langer dan 14 dagen bleven staan. Vaak moet  het slot worden doorgezaagd. foto's © paul kriele, 29 november 2012.

De door DAF gesponsorde [beschikbaar gesteld] vrachtwagen voor het Brabans Orkest.

foto © paul kriele, 29 november 2012.

Boven het Bossche Broek op donderdagmiddag 22 november 2012 namen we, om even over  3 uur en ook weer rond 17.00 uur, een  -soort vrachtvliegtuigen- in formatie van 4 stuks -waar. Ze werden 'begeleid' door een klein formaat vliegtuigje.
Een daar aanwezige[ bij IKEA-] informant heeft ze zien landen op Eindhoven Airport
.


foto © paul kriele, 22 november 2012.

Omroep Brabant weet er meer van.
Voor meer details over deze -blijkbaar vier Herculesvliegtuigen, die in Cambridge werden gemoderniseerd. zie Hercules
Ze keerden terug op Eindhoven Airport.

 
.Een medewerker van Harry Immens is op donderdag 22 november 2012 bezig met het plegen van onderhoud aan de fonteintjes in de Mariënburgtuin in de Uilenburg:
'De jeugd vervuilt ze of prutst met stokjes aan de sproeiers. Maar behalve dat schoonmaken bereiden we de fonteintjes ook voor op de winter. Met één kraanbeweging kunnen we ze bij vorst afsluiten
.'

foto © paul kriele, 22 november 2012

.
 Het leek op een hernieuwde inname
van 's-Hertogenbosch
 anno 2012
Maar dit is een oefening van een peleton soldaten, die -via het Bossche Broek - op de terugweg zijn naar een Vughtse kazerne.

foto © paul kriele,  21 november 2012.
 

 


Graffity van Markus Roemer op een muur langszij de Paardskerkhofweg.

foto © paul kriele, 20 november 2012.

De putjes zijn weer schoongemaakt !
Helma Reinigingsdienst deed in november 2012 haar half-jaarlijkse ronde door Bossche straten als een moderne putjesschepper.. ..Dit is de auto op de route binnenstad Zuid: Oude Hulst-Weversplaats- Beurdsestraat.  

foto © paul kriele, 19 november 2012.
 

La Façade, zoals het nieuwe kantoorgebouw, door Heijmans gebouwd, op het Stationsplein heet. Het is het ene deel van twee 'herenhuizen'. Dat laatste staat voor oplevering begin 2013 gepland.

foto © paul kriele,16 november 2012.

De winkeliers in de Verwersstraat zijn elk jaar op tijd met het aanbrengen van de feestverlichting.

foto © paul kriele, 13 november 2012.Chalet Royal aan het Heetmanplein, dat voorjaar 2013 heropent met een nieuw restaurant een nieuwe chef-kok en nieuw zijn ook een galerie aan de achterkant en hotelsuites op de etages.

foto © paul kriele,  13 november 2012.


D'n elfde van d'n elfde 2012.
Oeteldonks volkslied klinkt over de Parade na de opening door Prins Amadeiro XXV van het carnavalsseizoen 2012-2013.

foto © paul kriele, 11 november 2012. 

Maandagmorgen 6 november 2012.
Een betonwagen van Driessen bij café Tic Tac op Kerkstraat 81 en een containerwagen bij Bandolera op Kerkstraat 71. Beiden zaken zijn aan het verbouwen. Damesmodezaak Bandolera krijgt er een gelijksoortige ruimte bij.
foto © paul kriele, 6 november 2012.


Zaterdag 3 november 2012, al vroeg in de morgen, was Totaalboom Brabant op de Parade de kastanjes aan het snoeien. Een hachelijk werkje, zo bleek af en toe wel. Ter beveiliging hingen de mannen aan een kabel vast aan een van de boomtakken
.

foto © paul kriele, 3 november 2012.


Langs de oevers van de stadsgracht langszij de Zuidwal werd vrijdag 2 november 2012 gemaaid.

foto © paul kriele, 2 november 2012.

Bouwkranen boven huizenrij van de Citadellaan voor de bouw van Cavalier.

foto © paul kriele, 2 november 2012.Marc de Gruijter, eigenaar van het KPN-gebouw in de Prins Bernhardstraat, laat het gebouw van de jaren 50, waarin zich achterin [Weversplaats] het telecom-gedeelte bevindt, opknappen. Dat karwei bestaat uit het dichten van de voegen in de pui nen het aansmeren van betonrotplekken.
foto © paul kriele, 1 november 2012
 

Waterfonteintjes bij C&A:
Breuk in de waterleiding onder de Markt, net voor C&A. Die calamiteit gebeurde op donderdagmorgen 1 november 2012 rond 11.00 uur. Het duurde nog uren voor het lek van enkele meters gedicht was.

foto © paul kriele, 1 november 2012.
Op een van de tussenbalkons [50 m hoog] van de 70 meter hoge Sint Janstoren staan acht VIPs klaar om -na een lange wachten van de veteranenhuldiging in TheateradParade, mvb manschappen van het 12e regiment Van Heutsz. af te kunnen dalen.

foto © paul kriele, 27 oktober 2012.
 
zie artikel: Abseilung St.Janstoren


De architect  van het nieuwe paviljoen van BTC De Pettelaer in het Zuiderpark, Jeroen van de Ven, staat hier, een half uur voorafgaand aan de ceremonie van 'eerste steen legging' op zaterdag 27 oktober 2012, klaar om  die steen af te plakken.

foto © paul kriele, 27 oktober 2012/15.00 uur 

zie artikel voorbereiding 1e steenlegging

Slimme en spitsvondige promotie van Heineken met de Draak, de naam '-sH en de Brabantse vlag rond de krattenopslag aan de Rietveldenweg.

 foto © paul kriele, 25 oktober 2012.

Heel wat uren heeft fotograaf Henk van Zeeland, die werkzaam is bij het Ingenieursbureau van de gemeente, er al op dit  [stee vaste] plekje op de Wilhelminabrug opzitten.
Van Zeeland legt door de jaargetijden heen het St.Jansbolwerk vast, overdag en 's avonds, 's winters en zomers en ook bij tegenlicht van de zon. 'Dat geeft mooie foto's en je ziet er heel duidelijk de wisselingen van de natuur op.'

Voorlopig nog niet, maar volgend jaar 2013 komt er een website uit met de hele reeks foto's die Henk van dit object heeft genomen. Dan moet ook al de aanleg van dit informatiecentrum zijn begonnen
.
De eigenaars van de panden op de achtergrond kijken er ook al naar uit.
'Maar de lelijke nieuwbouw van ABN/AMRO,  op de hoek Visstraat/St.Janssingel zal ik er zeker afknippen,' vertelt Van Zeeland. 

foto © paul kriele, 21 oktober 2012


Mannen van Stadstoezicht benaderen twee jongeren die op hun gemak een frietje zitten te eten op de stenen bank voor het bisschoppelijk paleis.

foto © paul kriele, 21 oktober 2012.
 

De promotie van de elektrische bus ,een initiatief van de provincie, Enexis, Heijmans, de gemeente en Arriva verliep in de stad niet echt vlotjes. Op 3 september 2012 raakte op de Zuidwal een proefmodel in brand.
Momenteel, dat is oktober 2012, rijdt er opnieuw een -als een stadsbus onherkenbaar -proefmodel door de stad, die zich 's nachts laat voeden door batterijen die opgesteld staan in oplaadstations in de remise. Maar ook wordt telkens bij bushalten, door elektrische sluizen die in het wegdek zijn aangebracht, de bus draadloos opgeladen. Dat laatste duurt maar maximaal 2 minuten.

foto © henk engel, 3 september 2012.

 


Grafitty op het zeildoenk rond de plebanie van de St. Jan in de Choorstraat. Een eerbetoon aan plebaan Gert-Jan van Rossem

met de tekst Behold the all father..'

foto © paul kriele,16 oktober 2012.


St.Jorisstraat 76.
Veilig de winter door. Dat is hier zeker van toepassing, want een paar jaar geleden ontstond hier op 4e kerstdag 's avonds laat nog een schoorsteenbrandje....

foto © paul kriele, 11 oktober 2012.

zie artikel 'schoorstenbrandje' dd. 28 -12 2005.
 

Leerlingen van groep 6 van de LW Beekmanschool kregen donderdag11 oktober 2012 praktische verkeersles binnen een opblaasbaar verkeersplein.

foto © paul kriele,11 oktober 2012.

Decorateur Michiel van de Laar uit Vught zet op het pand Peperstaat 8 'Van Zinnicq Bergmann' neer. Dat gebeurt in speciale letters die duidelijk zijn en degelijkheid  'SINDS 1870'- uitstralen, aldus Michiel, die ook in het interieur zijn decoratietalenten heeft kunnen botvieren. De zoon van het voormalige Boxtelse bouwbedrijf Van de Laar - Michiel van de Laar- doet ook decoraties op hout, marmer en hij maakt bijv. ook trompes d'oeil.

foto's © paul kriele, 11 oktober 2012.Er verschijnen steeds meer camera's in de stad. Rond het station bepaalt de NS -hier dochter Strukton voor de aanleg- het cameratoezicht.

foto © paul kriele, 8 oktober 2012.

Op het Stationsplein zijn twee oplaadpunten gekomen. Momenteel [oktober 2012] staan er 28 laadpunten in de stad.
Er zijn tijdelijk twee oplaadpunten weggehaald vanwege de bouw van de spoorbrug.

foto © paul kriele, 8 oktober 2012.

In de winkelstraten in de binnenstad was het op de eerste zondag van oktober 2012 -koopzondag- een drukte van belang. Dat kwam -behalve door het mooie weer- mede door het meezing- muziekfeest op de Markt, door de Maand vande geschiedenis en door de acties van winkeliers [Hartjesdag] en door de promotie van de horeca in de Korte Putstraat.

foto © paul kriele, 7 okotober 2012.
De eerste kerstboom, die wij dit jaar 2012 zagen in de Postelstraat bij gay café Push .

foto © paul kriele, 6 oktober 2012.

De ondernemers van de Korte Putstraat hielden zondag 7 oktober 2012 -koopzondag- een herfstpromotie. Er waren hapjes en andere sfeer stimulerende ingrediënten. Om 17.00 uur was de prijsuitreiking. Blijkbaar had men een bonnetje of wat bij aankomst ontvangen...  .
Maartje Paumen [l.] deed ook aan mee  aan de trekking
.

 Sfeer door de mooie hersfstzomer- zondag in de Korte Putstraat.

foto's © paul kriele, 7 oktober 2012.
 


Modezaak Symfonie in de Vughterstraat organiseert in deze herfst 2012  de Verwendagen. Er staat 's middags zelfs  een butler aan de deur om voorbijgangers te verwelkomen.

foto © paul kriele, 5 oktober 2012.
 

Het vaarseizoen is voorbij.
Het Voldersgat bij de Hekelsluis/restaurant De Roode Leeuw, de bomers van de boten van de stichting Binnendieze maken de boten winterklaar.
April 2013 begint het siezoen weer op een nader te bepalen datum.

foto © paul kriele, 1 oktober 2012.

Jongens en meisjes van groep 8 van de BBS Haren Donk en Reit komen naar het stadhuis voor een rondleiding.
Wethouder Jeroen  Weyers had ze voor vrijdagmorgen 28 september 2012 uitgenodigd, toen hij in de afgelopen zomer voor een project over de Muzerije bij hen op bezoek was
.

foto © paul kriele, 28 september 2012.

Nog warmere tropische luchten en koudere herfststromen brengen een regenboog tot ontwikkeling, hier boven de Koningsweg.

foto  © paul kriele, 27 september 2012/16.50 uur.

Deze week, woensdag 25 tot en met vrijdag 27 september 2012 zijn op de Parade door VIOSS.nl de oude lichtzuilen weer teruggeplaatst.

foto © paul kriele, 26 september 2012.

Links: Dit affiche verklaart waarom het  -vandaag 25 september 2012 - zo druk was bij Mac op de Markt en op de Hooge Steenweg.
Mc vierde het feit dat de McDonalds Drive ['McDrive'] inn 25 jaar bestaat.
De drukte was - op zijn Hollands- de aanloop voor een gratis hamburger bij 1 euro besteding....

foto's © paul kriele, 25 september 2012.


Beeldend kunstenaar Nelleke de Noo decoreert het bovenvenster van Huyze De Loet op Peperstraat 6 met twee Zilveren Anjers die het echtpaar Clemens en Neeltje van der Ven in juni 2012 uit handen van koningin Beatrix mocht ontvangen voor hun verdiensten voor het behoud van het cultureel erfgoed.

foto © paul kriele, 17 september 2012

zie ook www.nellekedenoo.nl
Hinthamerstraat 55

Een enorme bouwkraan  van VanRiel en ander bouwmaterieel blokkeerde maandagmorgen 17 september 2012 de Hinthamerpromenade om bouwmateriaal voor de vernieuwbouw van het pand Hinthamerstraat aan te sjouwen. Op dit perceel was voorheen de sportzaak van Koesen en later de platenzaak Van der Leest en toen voor nog wat verschillende assortimenten gevestigd


foto © paul kriele, 17 september 2012.

De politie onderzocht zondagmorgen 16 september 2012, rond half twaalf, een zwarte Golf GTi op de Noordwal. Mogelijk is het een effect na de grote hennepvangst van donderdag13 september j.l., die in de regio Noord-Oost en Zuid-Oost Brabant plaats vond.
Of het gaat om een ander misdrijf....

fpoto © paul krile, 16 septmeebr 20123. 

Vanmorgen 16 september 2012 hebben burgemeesterTon Rombouts en Leontien Zijlaard-Van Moorsel om 11.00 uur het startsein gegeven voor de 8e -Bossche- edtie van Leontiens Ladies Ride. 3500 deelneemsters stonden aan de start voor een ritje naar Heeswijk of Boekel.

Het is de voorlopig laatste Bossche- editie van Leontiens Ladies Ride.

foto © paul kriele, 16 september 2012.

Hoek Hinthamerstraat/Nieuwstraat
Vriendenclubje dat al spelletjes spelend een stadswandeling maakt.
foto © paul kriele, 15 september 2012.

De fly over naast de Diezebrug, bestemd voor treinverkeer vanuit Nijmegen naar station Den Bosch Centraal, is deels al gelegd. Maar de grote overspanning over de Dieze moet nog komend najaar volgen.
foto [uit trein genomen] © paul kriele, 13 september 2012.


Gezien op de Parade: Verkiezingskoorts op planken..

foto © paul kriele, 26 augustus 2012.


Het eerste weekeind van de Bossche kermis 2012 was een subtropische, het laatste [zondag 26 augustus] een natte kermis
....

foto © paul kriele, 26 augustus 2012.De Apple Spritz cider- bar gezien in de Kruisstraat hoek Korenbrugstraat. Zes horecazaken maken gebruik van de rijdende ciderbar.

foto © paul kriele, 21 augustus 2012.

Elke vrijdagavond rond 22.30 uur wordt op de Parade door een medewerker van Silva Ducis een ondergronds verborgen toilet omhoog gedirigeerd.
foto © paul kriele, 17 augustus 2012.De Parade vormt dit jaar een gezellig kermisplein.

foto © paul kriele,17 augustus 2012.

De laborante Yill van de Oetelaar, die zaterdag 11 augustus 2012 met vriendinnen in de Bossche binnenstad haar vrijgezelle-avond hield, gaat op 14 september  2012 in Schijndel trouwen met de stucadoor Jodi van der Aa ook uit Schijndel.

foto © paul kriele, 11 augustsu 2012.
 
Een zomeravond in augustus 2012: Volle terrassen in de binnenstad.Hier de Stoofstraat zie artikel  'zomerse gezelligheid'.

foto © paul kriele,10 augustus 2012.

De pijlers en pilasters die de flyover met de nieuwe spoorbielzen en rails moeten gaan dragen, liggen klaar.
Op de achtergrond de betonnen vormen, voor de brugdelen van de fly -ober. 
Het karwei dat gebeurt mnv een mamoetkraan, vindt plaats in het weekeind van 16,17 en 18 augustus 2012. Het treinverkeer wordt dan ook op bepaalde tijden stilgelegd.

foto © paul kriele, 8 augustus 2012.
Gezien op woensdagmiddag 7 augustus 2012 in de Peperstraat de Fisker Karma cs.

foto © paul kriele, 8 augustus 2012.

Billboards kondigen het evenement 'Welkom Thuis' aan, dat maandagmiddag 13 augustus 2012 op het Stationsplein plaats vindt en waar dan de Brabantse deelnemers aan de Olympische Spelen in Londen worden gehuldigd.

foto © paul kriele, 7 augustus 2012.

Maandag 6 augustus 2012 stonden enkele medewerkers -ook een vrouw erbij- van het Dungense hoveniersbedrijf www.BiggelaarGroen.nl de parken langszij de Pettelaarseweg  te schoffelen.

foto © paul kriele, 6 augustus 2102
Bossche Broek fotowandeling
Een. tiental voornamelijk dames, liep zondag 5 augustus 2012 een fotocursus olv een professionele fotograaf, die ook merkbaar gevoel heeft voor de natuur.
Rechts staat een model en middenin houdt de instructrice een wit scherm omhoog. De leden hebben hun toestel in de aanslag....

foto © paul kriele, 5 augustus 2012.

Op perron station Den Bosch stond vrijdagmiddag 27 juli 2012 rond13.30 uur een groepje in wit poloshirt geklede jongeren. Ze waren herkenbaar aan het embleem SingleFriday. Dat is een organisatie die singles bij elkaar brengt.
De gastheren en vrouwen waren in afwachting vansingels die een dagje Tilburgse kermis wordt aangeboden. In Den Bosch zouden een aantal singels, vanuit diverse plaatsen samenkomen en dan doorreizen naar Tilburg om daar  anderen te ontmoeten. zie ook
www.singlefriday.nl
foto © paul kriele, 27 juli 2012.Weversplaats en omgeving

Medio juli 2012 was een medewerker van Weed Control bezig met hete lucht het onkruid te verdelgen.
 
Het wagentje heef twee compressoren, een voor gas en een voor lucht en blaast die hete lucht langs ongewenste groeiplekken van onkruid.

foto © paul kriele, 20 juli 2012.

Zomer 2012 op de Zuidwal
Bouwvakkers van het project uitbreiding Noordbrabants Museum nemen het er in de schaft van.
foto © paul kriele, 5 juli 2012.

Mannen van Hoeflake Infratechniek uit Hedel zetten nieuwe lantaarnpalen op de Van der Does de Willeboissingel.

foto © paul kriele, 3 juli 2012.
 

Bossche Broek: Zodra de boeren gaan oogsten zijn de ooievaars er als de kippen bij om een muisje of kikkertje te verslinden.

foto © paul kriele, 2 juli 2102.

De Stadsredacteuren van het Brabants Dagblad 'doen' voortaan de stad met een scooter om de afstand  Veemarktkade-binnenstad snel te kunnen overbruggen...

Redacteur /vader Paul Roovers, dit keer ook nog eens kindvriendelijk onderweg van ' school naar kantoor', terwijl hij op de Oude Dieze 17 een pand bekijkt, waar maandagmorgen 2 juli 2012 een reanimatie plaats vond.

foto © paul kriele, 2 juli 2012.

zie artikel 
Brabants Dagblad verhuist naar de De Gruyterfabriek.
dd. 16 juni 2012.

Deze levend  beelden dragen het thema 'Black & White' op de dag van het festival Living Statues in de binnenstad.

foto © paul kriele, 1 juli 2012.

Huldiging op de Zuidwal van het eerste van FC Den Bosch op zaterdagmorgen 30 juni 2012 ter opening van het nieuwe voetbalseizoen 2012/2013.

foto © paul kriele, 30 juni 2012.
 

Vandaag -vrijdag 29 juni 2012 - trouwen Els de Rouw en Toon Jansen uit Rosmalen in het stadhuis en daaraan voorafgaand in de Lambertuskerk in Rosmalen. Het Rosmalense paar, Toon vrachtwagenchauffeur en Els juffrouw op de basisschool de Wittering,  blijven Rosmalen trouw en gaan er ook wonen.
Voor hun bruidsreportage kozen ze onder andere voor een oud aandoend tafereeltje in de Oude Dieze als contrast met de jeugd..Hij 29 en zij 27 !
foto's © paul kriele, 29 juni 2012.

Lantaarnpaal op de Markt  donderdagnacht van 28 op 29 juni 2012 door dronkaard  of geslipte auto omver gehaald.
foto © paul kriele, 29 juni 2012.

Helemaal bovenin twee kleine figuurtjes. Monteurs bezig met onderhoud aan de KPN-telemast op locatie Prins Bernhardstraat.

foto © paul kriele, 20 juni 2012.


Zicht op de Diezebrug en daarachter Koudijs.
In de maand juni 2012 werd er onderhoud en reparaties gepleegd aan de brug.

Overigens werd die aanpak al in augustus 2011 aangekondigd. Maar dat werk is dus verschoven naar juni 2012. zie bericht van 29 augustus 2011: 'Aanpak Diezebrug'.

foto ©  paul kriele, 19 juni 2012.

Uilen in Bossche tuinen: zowel in de tuin van het Stadskantoor, als in de tuin van de familie Verhoeven en bij de famlie Kürten, ook in Maaspoort, nestelt een uilenpaar.

foto © bart verhoeven, juni 2012.

Gezien bij de notenzaak 'Partie' op de Schapenmarkt Harrie met zijn Chewhawha 'Vlinder'.

foto © paul kriele, 16 juni 2012.

Een futuristisch beeld met depeilers waarop straks de fly-over komt te rusten voor de treinen vanuit Nijmegen naar station Den Bosch.

foto © paul kriele, 14 juni 2012.

Op het ogenblik, de week van 8 - 15 juni 2012, wordt er hard gewerkt om het kruispunt Parade Peperstraat, Lange Putstraat van nieuwe leidingen en nieuw straatwerk te voorzien. 

foto © paul kriele, 13 juni 2012.

Woensdagmiddag 6 juni 2012 voltrok zich op de Parade de Bossche finale van het straatvoetbal. Het was een activiteit ihkv de warming-up naar het EK voetbal.

foto © paul kriele, 6 juni 2012.

Wethouder Van Olden reikt woendag 13 juni 2012 een prijs uit aan het winnende wijkteam tijdens het Doelbewust Toernooi. 'Doelbewust' is een combinatie van sport en educatieve activiteiten, georganiseerd door S’PORT.

Albert Heijn Vughterstraat zette op de openingsdag - woensdag 6 juni 2012 - bij V&D een kar mee waaruit 'iets gratis' te halen viel....

foto © paul kriele, 6 juni 2012.

Mannen van 'Diosa', een voetbalclub uit Ballegooijen, die dit weekeind logeren op camping Runsvoort in Helvoirt, zijn op het Anna Frankplein bezig met de voorbereidingen van een vossenjacht, waaraan zo'n 70 personen deelnemen.
De 'costuums' en proviand, waaronder fris [High
Energy] kwamen uit een klein bestelbusje.

foto © paul kriele, 2 juni 2012.

In de voorbije week [vanaf 28 mei 2012] is druk gewerkt aan de aanleg van een baileybrug over de Aa naast de Bartenbrug die komend najaar vernieuwd gaat worden.

foto © paul kriele, 31 mei 2012.

Inburgeren o.a. door een Stadswandeling.
Een groep van Aziatische en onder meer Afrikaanse nieuwe Nederlanders doet de inburgeringsscursus aan de hand van een stadswandeling met vragen over de historie van de stad, de gebouwen en monumenten.

foto © paul kriele, 30 mei 2012. 

Voorjaar 2012.
In de Aa ter hoogte van de Muntelwal zwemmen nogal wat eenden en ook Canadese knobbelganzen en de gewone witte gans.

foto © paul kriele, 29 mei 2012.


Gezien tijdens Jazz in Duke Town.
Achter deze oude chevrolet, tenminste achter 'Kavel84.nl' schuilt: 

Kavel 84 is een woonwinkel met een bijzondere, eigentijdse collectie meubelen en woonaccessoires.

Zie de site
Kavel84.nl

foto © paul kriele, 28 mei 2012.

Nog meer voorjaar
Donderdag 24 mei 2012 waagde zich moeder eend met kroost op het wegdek van de Zuidwal. Terwijl het verkeer langsraasde werd ze naar Bastion Oranje geloodsd. Daar dook  moeder eend naar beneden de stadsgracht in, achtervolgd door 2 durfals. Daarop werd door de inmiddels gearriveerde dierenambulance de twee overgebleven eendjes in de plomp gegooid, waar moeder eend zich over he viertal ontfermde.

foto © paul kriele, 24 mei 2012.

Een transportbedrijf en een Gestels tuinbedrijf kwamen er aan te pas om een uitgebreid arsenaal aan planten naar het dak van een penthouse op de flat 'WonenadZuidwal.nl te takelen.

foto © paul kriele,18 mei 2012.


Met de meimaand is ook het toeristenseizoen weer aangebroken.  Deze invalide ouderen wachten in de Kerkstraat voor de terugtocht naar huis of naar hun tehuis, na een bezoek aan o.a. de Sint Jan en het Mariabeeld.

foto © paul kriele, 16 mei 2012.

De Arena:
Ray Biemans [in het groen], een deskundige op het gebied van straattheater, doet met een serie leerlingen van de scholengemeenschap de Commanderij uit Gemert een paar projecten.
Onder leiding van enkele docenten bezocht de groep van [Havo-2 uit Gemert vanmorgen de St.Jan en ze maakten een rondvaart op de Binnedieze. Zelf stelden zijn een stadswandeling samen.

De leerlingen voeren met de straattheaterman Ray Biemans enkele kleinere projecten uit om bijv. het samenwerken en de onderlinge  communicatie te ontplooien en initiatieven te ontwikkelen. Dat soort zaken, zegt Hobé die vandaag geassisteerd wordt door collega's Gerie van Gerwen [ook muziek en Marianne Nouta, docent Frans. 
'We komen hier al een jaar of vijf en dat bevalt ons prima. Den Bosch heeft een aantrekkelijke, culturele uitstraling. Dat gaat boven Eindhoven. Maar die stad straat voor dit soort studieprojecten, weer in economisch opzicht sterk uit,' zegt Marianke Hobé, docent Muziek.foto's © paul kriele, 15 mei 2012.

De eerste, en voorlopig nog de enige, meikever die we dit jaar [14 mei 2012] zagen op een galerij van de Zuidwalflat [nrs. 12/57].

foto © paul kriele, 14 mei 2012.

Zaterdag 12 mei 2012 beleefde Den Bosch weer eens een glamourhuwelijk tussen.Dit keer trouwden  Mechtild Stultiens, directeur/oprichter van Artishock Events met Robert van Straaten, dirceteur van DPD pakketpost in Best.
Op de achtergrond een op de Parade geparkeerde wagen van de pakketpost met een billboard met de felicitaties aan het echtpaar.
zie ook de artikelen over het huwelijk
Van Straaten x Stuttiens

foto © paul kriele, 12 mei 2012.

René Frencken van West-Side in de Verwersstraat heeft zijn dolfijn, die jaren een decoratie was in zijn zaak verkocht. Ruud Hoogewerf van Ruan-decoratie.nl uit Eindhoven voegt het objcet toe aan zijn collectie.

foto © paul kriele, 12 mei 2012.

Kinderspeelgoed, een springkussen,  of een reclameobject?
Deze Fatboy werd door een smalle deur van een pand [Fatboy] in de St. Jorrisstraat naar binnen gesjouwd.

foto © paul kriele, 11 mei 2012.

Het nieuwe hoofdkantoor van Ricoh [printers en copieerders] in het Paleiskwartier [Belvedère], dat donderdag 10 mei 2012 om 16.00 uur wordt gevierd.

foto © paul kriele, 9 mei 2012.

Groepen 7 en 8 van Bossche basisscholen trekken  - op initiatief van Staatsbosbeheer- met lege potjes voor de juppies en een vlindernetje de polder in om de natuur beter te leren kennen. Daarmee komt ook het werk van Staatsbosbeheer beter bij hen in beeld.

foto © paul kriele, 8 mei 2012.

Zie ook artikel
Schooljeugd met Staatsbosbeheer op expeditie in de natuur dd. 18 april 2012.
Hinthamerstraat 81, voorheen de fotozaak Foto Expert, en ooit Jamin, wordt, na een verbouwing en inrichting,  een Japans/Chinees lounge restaurant.

foto © paul kriele, 7 mei 2012.


'Totaal Bomen Brabant' was maandagmorgen 7 mei 2012 de boom aan het snoeien op het Kerkplein. Een man, hangend in de touwen, sneed de takken er af en een assistent op de grond hielp hem daarbij.

foto © paul kriele, 7 mei 2012.
 
Stortvloeren leggen door Huisman b.v.
Eindelijk komt er schot in de aanpak van de inrichting van Piet Zoomers in de Kerkstraat, die in juli 2012 open moet...

foto © paul kriele, 7 mei 2012.Nog steeds zijn stratenmakers -nog wel Portugese- actief om de Parade voor het Pinksterweekeind 2012 gereed te hebben.

foto © paul kriele, 28 april 2012.

De een viert het zo, de ander zus en bij Tom Broekman met een oranjezak....
foto © paul kriele, 24 april 2012.

FC Den Bosch-spelers staan op Bastion Oranje klaar voor de opname van een promofilmpje voor TV73.

foto © paul kriele, 24 april 2012.

Nauwelijks herkenbaar,  geen vogelnest, maar een knaap die hoog in een boom van de Casinotuin was geklommen om er te mediteren.
foto © paul kriele, 24 april 2012/12.20 uur.

zie artikel dd. 24 april 2012 over dit fenomeen
'Mediterende man in boom'

Bouwverkeer in de Kerkstraat rond de komst van de modezaak Piet Zoomers.

foto © paul kriele, 23 april 2012.

Zie ook het bericht Modezaak Piet Zoomers eindelijk deze zomer open  dd. 3 maart 2012.

 

Donderdag 12 april 2012 zijn de hekken rond de Parade verwijderd. Het plein is nagenoeg klaar en men heeft nu een indruk hoe het er werkelijk uitziet.

foto © paul kriele, 12 april 2012

Pasen 2012.
Bij Bakker Van Schijndel in de Hinthamerstraat,[voorheen Van Haren], daar hingen ze op Paaszaterdag met de benen buiten.

foto © paul kriele, 7 april 2012.

StefanThelen,de man achter het Bureau 'Super A', beschildert de entree van galerie Hüsstege in de Verwersstraat met een varken. Dit beest staat mede symbool voor de naderende expositie 'Old Dog, new tricks x The Dogs of shame'  van Simon Schrikker.
Expo van 15 april tot 20 mei 2012. 

foto © paul kriele, 4 april 2012.


Voorjaar 2012: Op 3 april 2012 zat deze jeugd voor [de deur van] het Bisschoppelijk Paleis de lunch te verorberen.

foto © paul kriele, 3 apirl 2012.

Koopzondag 1 april 2012: Kermis, eettentjes en marktkramen en daar tussendoor steekt de Sint Jan er ook nog bij af.

foto © paul kriele,1 april 2012.

Gezien bij automatiek FEBO in de Hinthamerstraat.
Deze foto kregen we vandaag toegestuurd van
J.H., maar..
foto © j.h., 1 april 2012.
 

Parade, dichtbij het terras van TheateradParade
De 'peperbus' is  terug. De gemeente heeft zo'n transformatiehuis voor electriciteit, die er in de eerste helft van de vorige eeuw hier en daar stonden, teruggebracht in het straatbeeld. Ze gaan dienen als reclamezuil en komen o.a. bij winkelcentra te staan.

foto © paul kriele, 30 maart 2012.

zie toelichtingen bij 
www.bastionoranje.nl/index.php?pagina=nieuws&categorie=165&artikel=6913
dat gaat  over de Parade en de peperbus.

Vreemd maanmannetje of voetbalsupporter, die reclame maakt voor uitgaanscentrum Lunenburg in Loosbroek, waar op 31 maart 2012 VAT Gonzalez & Amnesia optreden.

foto © paul kriele, 29 maart 2012.

Woensdagmiddag 28 maart 2012 op het Burg. Loeffplein. Daar  moest - na afloop van de markt -hard aan deze groene bestelbus getrokken worden. Ondanks zijn naam 'De lekkere trek' had het wagentje er geen zin meer in.
Maar Diks autoverhuur uit Amsterdam kwam te hulp om de 'mobiele automatiek',  zoals de bus heet, op zijn dieplader te trekken.
 

foto © paul kriele, 28 maart 2012 / 18.15 uur
Het is weer voorjaar. In de binnenstad kom je dan vaak gemêleerde groepen tegen die een soort speurtocht-met- opdrachten doen.
Het zijn vriendenclubs van buren, een straatvereniging of bedrijfsuitjes die Den Bosch als decor kiezen voor gezelligheid en/of teambuilding.

foto © paul kriele, 27 maart 2012.
 

Deze dames, plus een heer, genieten op het terras van 'De Roosenkrans' in de Hinthamestraat van het voorjaarszonnetje, maar het is geen ledigeheid.
De groep staat olv Leny Cobben, docente Volksuniversiteit, die de 25 deelnemers/sters op hun wenken bedient, toen  hun cursus op de Volksuniversiteit was afgelopen en zij graag 'door wilden gaan'.
Cobben- van alle martken thuis-  had daar een antwoord op en begeleidt elke jaar een stuk of acht groepen van elk 25 leden voor een excursie of bezoek aan bijzondere plekjes en wetenswaardigheden in Den Bosch of welke andere  mooie stad ook.
In een rap tempo volgt een serie bevattende: brouwerijen, ambachten  zoals juwelier Verdonk of horlogerie Willem van den Berg, de Noord-Zuidlijn, 
de Antwerpse haven of de Maastrichtse binnenstad. Vandaag 20 maart 2012 staat de Hinthamerstraat met zijn leuke winkeltjes en kelders op het programma. En dat allemaal voor € 180 lidmaatschap per jaar.
'We  komen waar we anders  geen toegang zouden hebben', vult  beeldend kunstenaar Yvonne Korner er gelijk aan toe. Helaas zijn de mannen in de minderheid. Dus als je wat reclame wilt maken ... '.

foto © paul kriele, 20 maart 2012.

Een doodgewone Hollandse stratenmaker van Heijmans of van Van de Haterd?  Nee!
Dit is een Portugees, die correct en super snel werkt. Het Geffense stratenmakersbedrijf [..] heeft deze mankracht op de Parade ingezet om de door de gemeente - vervroegd- opgelegde einddatum te kunnen halen.
De Portugees woont in Gorinchem en pendelt elke dag open neer.

foto © paul kriele, 19 maart 2012.


Maandagmiddag 19 maart 2012 hoek Parade/Kerkstraat.
Het leek wel weer op een storing, zoals vorig najaar, toen door een defecte electriciteitskast de horeca aan de Parade zonder stroom kwam te zitten.
Maar bij navraag bleek dat er een reparatie aan de stroomkabels van de straatverlichting moest gebeuren.

foto © paul kriele, 19 maart 2012.

Vughterstraat 219
Het voormalige woonhuis van de familie Kuilenberg [gemeente-eigendom], waar de studenten/kamerhuurders, vanwege het voorjaar, met de benen buiten hangen.

foto © paul kriele, 17 maart 2012.


Links: 'Ons Moeder', een beeldje van de kunstenaar Antoinette Briet. Het staat al vanaf 1989 op de splitsing Bergstraat-Kleine Berg in Eindhoven.  't Engeltje staat vanaf april 2011 op een van de steunberen van de Sint Jan in eenzelfde houding als de  Eindhovense 'Ons Moeder'.
foto's © paul kriele, 2 april 2011/16 maart 2012 [l.]

In het pand van Jan Nelissen op Vughterstraat 224,  waarin de kookstudio van  Keizer Culinair was gevestigd, is zich de keukenzaak Bulthaup van Max Cox aan het installeren. 
foto © paul kriele, 15 maart 2012.

Terwijl deze week de oude Carrousel op de hoek Karrenstraat/ Tweede Korenstraatje officieel heropent, staat de nieuwe Carrousel er in voorjaarstinten bij. Boven de neonreclame zijn bakken met tulpen opgehangen.

foto © paul kriele, 15 maart 2012.

 
Een talrijke Chinees gezelschap [familie] was dinsdagmiddag 13 maart 2012 druk doende met het inruimen van het nieuwe restaurant  voorheen Voetisch in de St.Jansstraat.
De eigenaar Yiwen Yang kon nog niet zeggen hoe precies de menukaart wordt, maar in ieder geval Aziatisch/Japans.
Ook de exacte openingsdatum liet hij nog in het midden, maar in ieder geval begin april 2012.

foto © paul kriele, 13 maart 2012.

Gezien op War Child [zondag 11 maart 2012] jonge skaters en liefhebbers van breakdance.

foto © paul kriele, 11 maart  2012.

Dit zijn wee kantoorgebouwen van Essent op het Willemsplein. Het rechtse is overigens al afgestoten.
Daar tussenin eindigt of begint de aan te leggen Ponte Palazzo, de Paleisbrug, waar over zoveel te doen is, maar die de binnenstad met het Paleiskwartier [onderwijs en ziekenhuis] moet gaan verbinden.

foto © paul kriele, 5 maart  2012.

Even een vreemd gezicht zo kort na carnaval, of krijgt het stadhuis roltrappen..?
Nee,  deze twee zijn bestemd voor het pand van Mexx op de Hooge Steenweg, waar Sting naar toe verhuist.

foto © paul kriele, 5 maart 2012.

Voorjaar op zaterdag 3 maart 2012.

Op een dag, waarop het 15 ° C was, zijn de eerste en nog wel Argentijnse toeristen, voor een piknik neergestreken op het Herman Moerkerkplein bij Dieske aan het water.....
Ze heten Alexandre Estebev en Bera Romarone.
Omdat Bera aan het Amsterdams Conservatorium saxofoon studeert verblijft zij enige tijd in Nederland.

foto © paul kriele, 3 maart 2012.

De chaotische situatie voor de HEMA is op deze pagina al eerder aan de kaak gesteld.
Het wachten is nog op de eerste die zijn/haar fiets binnen in de HEMA gaat zetten.

foto ©paukl kriele, 1 maart 2012.

Donderdagmorgen 1 maart 2012 waren zes man in de St. Jozefstraat bezig een stoepje te leggen: 4 stratenmakers en twee verkeersbegeleiders...
Hier is het toevallig schaften.

foto © paul kriele, 1 maart 2012/10.30 uur

Voor de tweede keer worden in het Huis van Bewaring opnamen gemaakt voor de tv-serie 'Penoza', die najaar 2013 start. Dit zijn de wagens van de facilitaire dienst, zoals  licht & geluid en de cateringwagen.

foto © paul kriele, 1 maart 2012.

Zie ook eerder artikel dd. 6 december 2011 over
Opnamen tv-serie Penoza

In de strakke ingerichte patio van Peperstraat 22 [Geert van de Ven en Noor de Gruijter] zijn maandag 27 februari 2012 twee bomen getakeld. Vanuit een dieplader en mbv een kleine kraan gingen de ingepakte bomen vanaf de zijde Oude Dieze over de tuinmuur. Het zijn een moerbeiboom [Morus] en een Portzian Persica.
foto © paul kriele, 27 februari 2012.

Voordat de Peperstraat en Lange Putstraat opnieuw worden bestraat -iets wat toch al zou gebeuren  - moesten eerst de riolen op en rond de Parade worden doorgemeten.
foto's © paul kriele, 27 februari 2012.

Voorjaarsschoonmaak na carnaval
Donderdagmorgen 23 februari 2012 werden de straten, zoals hier in de St. Jozefstraat, nog schoon gespoten.
foto © paul kriele, 23 februari 2012/10.30 uur

Zwart-wit en carnavalstransgender....

foto's © paul kriele, 21 februari 2012.

'Toer-er-wel-toe' heet deze band, die zaterdagmiddag 18 februari 2012 het stadhuisbordes innam om het publiek en zichzelf voor het -komend-carnaval warm te spelen.
foto © paul kriele,18 februari 2012

Valentijnsdag 14 februari 2012, amper vier dagen vóór carnaval.
Aanvoer van duizenden kroketten, pakken  voorgebakken frites en andere eetwaren bij Kees Kroket op de hoek Visstraat/Karrenstraat.

foto © paul kriele, 14 februari 2012.

5 dagen vóór carnaval:
De gemeente brengt op het Kerkplein straatmeubilair in veiligheid,

 foto © paul kriele, 13 februari 2012.


Eindelijk hangen er geen zielige  vlaggetjes, maar vlaggen in de straten van Oeteldonk. Jammer, zoals hier in Achter het Verguld Harnas, dat er geen loden strips onderaan de vlaggen zijn bevestigd. Nu is het - typisch carnaval - een dol gedraaide boel, want door de wind windt  elke vlag zich om zijn ophangdraad....Een paar vlaggen uitgezonderd.
foto's © paul kriele, 11 februari 2012.

Weekeind van 11 en 12 februari 2012: Laatste winterdag met ijs.. ?
Gezicht op de Dommel en Wilhelminabrug.

Watersportvereniging De Petteaer zet dit weekeind- 11 en 12 februari 2012, een koek & zopie tent neer bij de Zuiderplas.

foto © paul kriele, 11 februari 2012.

Omdat Sport life geen vergunning had voor een kraam  in het voetgangersgebied, werden de sales promotors van kauwgom Sport Life zaterdag 11 februari 2012 door de politie van het Kerkplein gestuurd.
foto© paul kriele, 11 februari 2012

 

Wandelaars en reeën in het Bossche Broek. Taferelen tijdens een strenge winterse periode in 2012[weekeind van 4 en 5 februari 2012]. foto's © ellen elemans, 5 februari 2012.


Winter over de Dommel tussen de Van der Does de Willeboissingel en de Westwal.

foto © paul kriele, 4 februari 2012.
 

De NS is er klaar voor, tenminste was er klaar voor, want vrijdag 3 februari 2012 reden er na 17.00 uur geen treinen meer naar Utrecht/Amsterdam.

foto © paul kriele, 3 februari 2012.
 

Een mistig tafereel bij Sluis O, waar bijv. containerschepen voorzichtig weer doorgelaten worden na reparatie Sluisdeur.
Rechts op de foto verleent een takelwagen assistentie om de deur in het gareel te houden.

foto © paul kriele, 30 januari 2012.

Gezien op de Weversplaats: vloerbedekking die ten grave wordt gedragen.
Maar volgens getuige CvB kwam het tapijt uit de lucht gevallen.....  .

foto © paul kriele, 23 januari 2012.

De viskraam op de Markt met -een  voorkruipstertje [rood jack], die met het verkeerde been uit bed was gestapt..

foto's © paul kriele, 20 januari 2012.

De kraan van Van Riel helpt bij het plaatsen van de stalen balken voor de constructie van het pand van Mexx dat Sting wordt.

foto © paul kriele, 20 januari 2012.

Nieuw Theater
Voormalig Omroep Brabantmedewerker Peter de Bruijn, van het nieuwsplatform N24, bevraagt passanten voor het Stadskantoor naar hun voorkeur voor een nieuw theater.

foto © paul kriele, 18 januari 2012.

Aannemersbedrijf Gebr. Voets uit Rosmalen heeft in de afgelopen weken op de Markt een serie extra putjes aangelegd voor elektriciteitsaansluitingen.

foto © paul kriele, 17 januari 2012.

De natuur van streek.
Bomen [foto Parklaan] staan al in bloesem en de crocussen op Bastiononder zijn uit.

foto © paul kriele, 15 januari 2012.

Sweelinckplein bij Blokker/ C1000.
De eigenwijze kat Skipy mag achterop de fiets mee met de Iranees Maya die hem bijv. bij het boodschappen doen mee neemt en dan de fiets en de kat bij de  winkel parkeert.

'Niet altijd gaat ie mee,' zegt Maya. 'Bijvoorbeeld als t-ie thuis blijft zeuren, dan zet ik hem in de fietstas.'
Skipy wacht rustig op de bagagedrager totdat zijn baasje weer terugkomt.

foto © paul kriele, 7 januari 2011.

Heijmans repareert /renoveert een smeedijzeren balkonballustrade op Julianaplein 5 de familie Pijls.

foto © paul kriele, 6 januari 2012.

Treinreis Eindhoven -Den Bosch: een le reis neuspulken..met de NRC als  vangmat.

foto © paul kriele, 6 januari 2012.

Hoog water in de Aa [en ook in de Dommel]. Hier bij de Citadellaan, achterin de roeivereniging De Hertog.

foto © paul kriele, 6 januari 2012.

Vanaf 17 januari 2012 gaat de ondergrondse fietsenstalling bij het station open: gratis.
De stalling naast het busstation wordt opgeruimd.

foto © paul kriele, 6 januari 2012.


Medewerkers van Stadstoezicht brengen op een in de Peperstraat  geparkeerde Morris Mini, die al vier verbalen achter de voorruit heeft zitten, een wielklem aan.
foto © paul kriele, 5 januari 2012.

Conceal Jewelry op Kruisstraat 18 wenst op deze originele manier iedereen een Happy New Year.

foto © paul kriele, 3 januari 2012.


Artikelen binnen de categorie Straattaferelen 2012:

Geen artikelen onder de categorie opgenomen