In 2015: 110 jaar Hotel Central

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-12-2014 | Gewijzigd op: 22-12-2014
In 2015 viert het op de Markt gevestigde Golden Tulip Hotel Central het 110-jarig bestaan onder de Rademakers. Dat feest - niet zo groots als in het 100-jarig jubileum [met boek, vuurwerk, kunstwerk en een receptie] wordt al op 2 januari 2015 met een aangeklede jazz borrel ingeluid.
Voor een particulier geleid bedrijf is dit een uniek moment. ‘Dat jaar zullen er allerlei acties plaatsvinden , die via facebook en via de Nieuwsbrief te volgen zijn,’ vertelt directeur Karin Rademaker. ‘We zijn er trost op dat we dit feit mogen markeren. Zoveel anderen doen ons dat niet na…’2015 wordt een jubileumjaar
voor Golden Tulip Hotel Central.


-Rechts boven: Tonny Radmaker, die vorig jaar januari werd gelauwerd met de Culturele Penning van de stad Den Bosch**.
-Boven: Mede directeur van Hotel Central Karin Rademaker.
-Rechts: Hotel Central dat al dateert van 1898.

foto's © paul kriele, 2 september 2008
en 1 november 2013 [r.] 

Het verdere verloop van het feest is nog niet geformuleerd. ‘Want na de start lopen we al gauw tegen carnaval aan,‘ aldus Karin, die niet voor een feestje wegloopt. ‘De invulling en het verloop van de acties die weg gaan opzetten, volgen we gaandeweg het jaar,’ zegt de 51-jarige, die naast haar 91-jarige vader Tonny het directeurschap van Hotel Central voert. Dus over negen jaar is er weer een honderd jarig jubileum in Central…? ‘Ja ja, reageert Karin veelzeggend, maar ook grappend..., ‘Maar dan dient mijn vader naar een nieuwe directeur uit te zien, want dan zit ik bij wijze van spreken aan mijn pensioen…..’

Artikelen:
* Central viert 100 jarig bestaan: reeks artikelen over Hotel Central met daarin ook de viering van het eeuwfeest op 12 juni 2005.
Ook in die reeks de korte historie van 'Hotel Van Eugen', dat de voorganger [vanaf 1898] van Central was, in het pand waarin eerder het postkantoor was gevestigd.

**Tonny Rademaker ontvangt Culturele penning. dd. 28 januari 2014.

Terug naar boven