Feest Hotel Central met vijf aanwezige Amadeiro's / foto impressie

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-09-2019 | Gewijzigd op: 03-09-2019
Hotel Central vierde maandagavond 2 september 2019  met 150 genodigden de opening van de nieuwe serre, de nieuwe entree en de modernisering van 30 hotelkamers.
Het nieuwe aanzien
van Hotel Central.

foto © paul kriele, 2 september 2019.

..............................................  

Directeur van Hotel Cental Karin Rademaker verwees in het begin van haar toespraak naar  75 jaar bevrijding.'Zojuist hoorde u een muzikaal ode iaan 75 jaar vrijheid. De vrijheid die zo bedongen is door de 53rd Welsh Division en de inzet van zovelen. Dit moeten we ons blijven realiseren. vrijheid is een groot goed'.
Een ceremonieel moment op deze feestelijke
avond rond de nieuwe serre. Commissaris  Wim
van de Donk onthult samen met directeur Karin Rademaker het doek over de nieuwe koperen dubbelknop voor de tourniquet van de entree
.

foto © henk van esch, 2 september 2019.
............................................................................ 
 
.....
.....
-Hierboven twee maal De Koninke Harmonie 's-Hertogenbosch met ook een foto 
met solist/trompettist  Eric Vloeimans die een geweldige serenade speelde
en daarbij het publiek betrok. Dat werd een prachtig  onvergetelijk moment. 

-Hieronder de optredens van Daktari Fanfari en Attenoiije en
daaronder de sopraan Janneke Schmidt vanaf het balkon op de derde etage. 
.....
................................
....
Hierboven de vijf voormalige Amadeiro's vlnr.: Jos Kieboom [1983-1996],
Karel Noordzij [1997- 2002], Joan Mommael [ [1967- 1973], en  Koos Woltjes de voorganger van Koen Becking. Becking, voorzitter College van Bestuur van Tilburg University, ontbreekt op deze foto maar staat er wel op hieronder..


foto's hierboven © henk van esch, 2 september 2019.

De foto hieronder met Nicole Henkelman van de Paternoster waar
'haar' en Berts prinsen elke jaar op carnavalsmaandag even langs komen. 


foto © paul kriele, 2 september 2019.

........

Vervolg toespraak directeur Karin Rademaker

Muziek speelt bij Karin en in de Brasserie van ouds  een belangrijke rol.
'In onze diverse samenleving, die zo verschillend is, moeten we  juist naar de overeenkomsten zoeken. Dat vinden we niet altijd met het hoofd, maar juist met het hart. Daarom... Muziek raakt je, verbindt je, jong en oud, arm en rijk. Samen dansen en zingen en genieten van het leven, zoals dat gebeurt in ons Central met de Jazzavonden en allerlei andere feesten waarmee we het leven uitgebreid vieren. 

Vijf prinsen uit de  Amadeiro dynastie  Vandaag is het voor hotel Central, waar mijn voorganger, vader Tonny Rademaker de basis verder heeft uitgebouwd, een bijzonder feest. Wat zou hij trots zijn om dit feest mee te kunnen vieren of ons te zien genieten. 
Vandaag vieren we een nieuwe mijlpaal in ons bestaan als familiedrijf. Er is sinds 1905 veel gebeurd. Daarover kunnen we veel verhalen vertellen. Neem bijv. Central als zomerpaleis van Oeteldonk. Ik ben verheugd dat er vijf prinsen uit de dynastie der Amadeiro's aanwezig zijn. 

Na pa's [Tonny Rademaker] overlijden beraadslaagden wij, wijlen Tonny jr.,  Frank en de drie commissarissen, de schouders er onder te zetten. Er kwam een investeringsplan om Central mooier te maken. Dat was de drijfveer. Intussen zijn we vijf miljoen verder. Alles is rigoreus aangepakt'.

Karin noemt onder meer de meeste recente vernieuwingen en wat daar op volgt:  'Er is een nieuwe serre, een nieuwe ingang en 30 [van de 125] hotelkamers zijn vernieuwd. En dan zijn we nog niet klaar. Ook de binnentuin komt met hulp van een kunstenaar nog aan de beurt. Met de afronding van die projecten geven we een nieuw gezicht terug aan onze mooie stad, de huiskamer van Den Bosch.
Daar komen mensen samen. Daar smeden we verhalen om elkaar en de wereld  beter te maken. De Commissaris van de Koning heeft ons geïnspireerd door zijn woordspeling over het bouwen van nieuwe kathedralen [verwijzend ook naar Central], waar met man en macht hard wordt gewerkt. 
Dank aan alle betrokkenen, ook aan onze eigen mensen voor dit prachtige resultaat. Proost!
Bij de uitgang lagen tasjes gereed, gemaakt van het doek dat tijdens de verbouwing voor het hotel was opgetrokken. Door een minimale sponsoring van € 5 draagt u bij aan de actie Swimmtofightcancer.
 

Hotel Central is elk jaar het Zomerpaleis van de Amadeiro's. Op deze uniek gebeurtenis waren vijf prinsen present.
vlr:  Koos Woltjes Amadeiro XXIV [2002-2018],
Koen Becking Amadeiro XXV [2019- ..], 
Joan Mommael Amadeiro XX [1967-1973],
Karel Noordzij Amadeiro XXIII [1997- 2002] en
Jos Kieboom Amadeiro XXII [1983-1996].

Vooraan de spits van deze unieke avond hoteldirecteur Karin Rademaker

foto ©henk van esch, 2 augustus 2019.
................................................................


Na de toespraken van Karin Rademaker en ook van die van de Commissaris der Koning [zie hieronder] werden de genodigden uitgenodigd buiten voor de serre de officiële opening te komen bijwonen.
 
Momenten van het buitengebeuren
met Daktari Fanfari en Attenooije in de vensters van Central en trompettist Eric Vloeimans die het publiek letterlijk en figuurlijk meenam met zijn blazerskunsten.


foto's © henk van esch, 2 september 2019.

 

Daar traden op:
Jazz trompettist Eric Vloeimans gaf samen met de Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch een gevelconert [o.a. Gabriels Oboe] voor hotel Central op de Markt. Janneke Schmidt, sopraan, zong vanaf het balkon op de derde etage [o.a.O Mio Babbino Caro  Daktari Fanfari speelde vanuit de open vensters van de hotelkamers op de eerste en tweede etage samen met Société Musicale d'Oeteldonque Attenoije [o.a. Kèk de zon schijnt ] . De pianist was Jean Louis van Dam.  De feestelijke ceremonie werd gepresenteerd door  Huibert Wilschut van Communicatie en Evenementenbureau Artishock die dit evenement had geproduceerd. Gezamenlijk werd nog eens Brabant van Guus Meeuwis gezongen en gespeeld.
Op een podium stond al een symbool van de opening toebedekt klaar. Wim van de Donk mocht het onthullen Het was een koperen deurknop voor de tourniquet. Daarop staat afgebeeld een winters en een zomers tafereel, tekenend voor het gastvrije -alle dagen open zijn - van dit hotel.

Toespraak Wim van de Donk
Commissaris Wim van de
 Donk tiidens zijn toespraak.


foto © henk van esch, 2 september 2019.
....................................................................
 

Commissaris Wim van de Donk was speciaal uitgenodigd deze opening te komen verrichten. Geen burgemeester Jack Mikkers..? Nee, want het was zijn verjaardagsdag....
De Commissaris der Koning vergeleek –guitig- deze openingsceremonie even met het feit dat Den Bosch ook een opening heeft van het academisch jaar. Tenminste dat dacht hij even toen hij de uitnodiging ontving.. ‘Maar het is ook geen surprise party.’ Nee, dit terras heeft meer weg van een uitvinding van de publieke ruimte, van waar we verder bouwen aan een samenleving’, aldus Wim van de Donk badinerend.

‘Via het herdenken van 75 jaar vrijheid, iets wat niet zo vanzelfsprekend is, blijft het goed te gedenken en de verhalen over die oorlog te vertellen. Daarom is dit terras met zijn verhalen van een bijzonder belang. Omdat we niet vergeten'.
De commissaris noemde Hotel Central en hotel-restaurant De Draak in Bergen op Zoom, '..de twee ikonen in het Brabantse uitgaansleven, waar  verhalen ontstaan en waar vandaan ze verspreid worden'.
'Dit is,’ vervolgde Van de Donk, ‘niet zo maar een opening. Nee, het is een grande opening van een nieuwe toekomst. En daarmee is het een geweldig compliment aan de publieke ruimte. Daar moeten we erg zuinig mee zijn. Het maakt dat ik graag op deze uitnodiging ben ingegaan.’
 
Na alle officiële plichtplegingen
was er in Brasserie C van Central
een gezellig en culinair samenzijn.

Links Wethouder Jan Hoskam en
de Vughtse burgemeester Roderick van de Mortel met diens  echtgenote Jolande van de Mortel-Moonen. Rechts Anita Maas, Minister van Financiën van de Oeteldonksche Club.

Onder: Voor de muziklae omlijsting
zorgde de band van pianist
Jean Louisvan Dam, een nazaat
van de vroegerbekende
Bossche accordeonist Coen van Orsouw.

-Links onder: Commissaris Wim van de Donk en Karin Rademaker in gesprek
met de Blauwe Engel en voorzitter
van de stichting Buddyhulp Henk Engel.


foto's © henk van esch, 2 september 2019.
 

Na deze toespraken serveerde Hotel Central een lopend buffet te beginnen met een bouillon met Hollandse garnaaltjes, als hoofdgerecht kalfswang met puree en worteltjesgarnituur en ter afsluiting een toetje van aardbeien en vla. Voor de vegetariërs was er een kabeljauwgerecht. Dat alles door de keukenbrigade bereid en door de brasseriecrew uitgeserveerd.

Daarna was het nog lang een erg gezellig samenzijn met toute Bois le Duc. 
Bij het weggaan vroeg Karin Rademaker de
gasten om als donatie aan Swimmtofightcancer
voor minstens € 5  een tas mee te nemen.
De tas is gemaakt van het doek van de verbouwingsomheining. Op de foto ontvangt
Commissaris Wim van de Donk alvast zo'n tas
.

foto © henk van esch, 2 september 2019.
.................................................................................................. 

---------------
Update van bericht dd. 20072019 hieronder  Voorbereiding officiële opening serre Hotel Central
 

Markt
Voorbereidingen van de officiële opening
van de serre van Hotel Central maandagavond 2 september 2019 door Commissaris der Koning Wim van de Donk.


foto © paul kriele, 2 september 2019.
.........................................................................
.........

Viering opening serre met buurtgenoten
Hotel Central op de Markt vierde vrijdag 20 juli 2019 alvast met buurtgenoten, en vrienden de ingebruikname van de deze week gereed gekomen nieuwe serre en ingang. Commissaris der Koning Wim van de Donk zal maandag 2 september 2019 de serre officieel openen. 
 
De nieuwe serre
van Hotel Central

foto © henk van esch,
19 juli 2019.
.........................................

Directeur Karin Rademaker met aan haar zijde partner Peter Kerls, van wie de trots op haar gezicht was af te lezen, had voor die gelegenheid de nieuwe buren van het Gasthuiskwartier uitgenodigd. 
Naast overheerlijke hapjes zorgden twee leerlingen van het Tilburgse Conservatorium voor de muzikale achtergrond.
In september 2019 zal de officiële opening van de vernieuwde hotelkamers, de serre en de nieuwe ingang plaats vinden. 

Impressie foto ©  Henk van Esch, dd. 19 juli 2019.
.......

 

Terug naar boven