Door jeugd Maaspoort: magazine voor meer respect

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-10-2017 | Gewijzigd op: 31-10-2017
Kinderen in de wijk Maaspoort hebben, op initiatief van alle basisscholen daar én met steun van de gemeente, een magazine gemaakt tégen pesten en vóór respect.

  Maaspoort Zilverkruid
De ceremonie rond het aanbieden van het eerste exemplaar van het magazine Respect aan burgemeester Jack Mikkers.

foto © patrick molle,
30 oktober
2017.
.......................................................... 

Maandagmorgen 30 oktober 2017 ontvangt burgemeester Jack Mikkers uit handen van de redactie het eerste exemplaar. De ceremonie gebeurt op het veldje bij basisschool De Bron en Merlijn aan het Zilverkruid. 
Dit project komt voort uit het sportevenement 'Pesten stopt. !Respect begint! dat in september werd gehouden. De redactie kreeg steun van de stichting 'Gaan met die banaan',  die eerder de sportkinderglossy uitgaf. 
Het magazine wordt in de week van 6 t/m 12 november 2017,dat is 'De Week van respect', in Maaspoort huis aan huis bezorgd.

De Maaspoortse jeugdredactie van het
magazine dat pleit vor respect en tegen pesten.

.........................................................................................
   

De hoofdredactie bestaat uit Bram Merkx [Groep 6 Sterrenbosch] en Yemaro Molle [Groep 8 De Bron]. Rebecca van Bezooijen en Nicolle de Boer van de stichting 'Gaan met die banaan' begeleidden de jonge redacteurs. Biij hun opzet kwam veel werk langs, zoals overleggen, interviewen, onderzoeken en schrijven. Door deze voorbereidende werkzaamheden raakten de redacteurs verder met de journalistiek vertrouwd.