Opening 'Kleurrijk' aan Genhoes in Maaspoort

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-09-2006 Zaterdag 2 september 2006 opende wethouder Jetty Eugster officieel het woonappartementengebouw Kleurrijk aan de Genhoes in Maaspoort. Dat is een verblijf voor een woongroep van 11 verstandelijk gehandicapte meiden. Die groep is ontstaan uit logeerpartijtjes van vriendinnen die bij elkaar in een huis wilden gaan wonen. Dankzij de grote inzet van hun ouders en met medewerking van de SWH is woongroep Kleurrijk tot stand gekomen. Ook de gemeente heeft hiervoor faciliterend werk geleverd. 
De SWH is, zoals directeur Maasen aangaf, naast dit initiatief met nog vijf vergelijkbare projecten bezig. 
DeStichting Philidelphia-zorg ondersteunde de bouw en de opzet . Zie ook www.philadelphia.nl

Het gebouw links aan de Genhoes en rechts gezien vanaf de Lookerenpassage.    foto's © gerard monté, 2 september 2006
Directeur SWH Bas Maassen kondigt nog eens 5 van dergelijke projecten aan. Directeur Fonds voor Gehandicaptenzorg Jan Wouters biedt een cheque aan twv 7.000 euro tbv de inrichting van de gezamenlijke ruimten.

De secretariaatsmedewerkers van 'De Toekomst' Hans en Annemie van den Heuvel ontvingen van de meiden een medaille. De meiden dansten olv danseressen van de Muzerije de flamenco. Dat optreden leverde veel bijval op en ontlokte wethouder Eugster zelfs een welgemeend olé.
-Boven: Het kunstwerk is in de benedenhal opgehangen. -Rechts boven: De onthulling van het kunstwerk dat in delen door de bewoonsters is gerealiseerd.
-Rechts: Saskia van der Linden die de meiden heeft begeleid bij het maken van hun kunstwerkoto's © gerard monté, 2 september 2006. Het kunstwerk van Joan Dinsbach dat door wethouder aan de woongroep werd geschonken  Bewoonster Esther geeft uitleg over de door haar gewonnen prijs. 

foto's © gerard monté, 2 september 2006. 
 


Indrukken van vlnr. badkamer, slaapkamer, woonkamer en de keuken.
foto's © gerard monté, 2 september 2006.


Terug naar boven