Start bouw Kinderspeelkasteel aan de Zilverpopulier

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-04-2011 Op vrijdagochtend 22 april gaf wethouder Bart Eigeman met een kanonschot met serpentines het startsein voor de nieuwbouw van Het Kinderspeelkasteel aan de Zilverpopulier in Maaspoort. Zowel de kinderen als hun ouders waren bij deze eerste bouwhandeling aanwezig.

Wethouder Bart Eigeman schiet een kanon af met serpentines als start voor de nieuwbouw van een kinderspeelkasteel aan de Zilverpopulier

Voor het afschieten van het kanon, begroeven de kinderen gezamenlijk een schatkist. Hierin zitten al hun (toekomst)dromen en wensen. In zijn toespraak gaf wethouder Eigeman aan dat dromen werkelijkheid kunnen worden. Namelijk door er in te geloven en stap voor stap de juiste richting op te gaan.

Op dit moment is het Kinderspeelkasteel gehuisvest in noodgebouwen. Het nieuwe gebouw krijgt de uitstraling van een heus kasteel. Hiermee gaat de droom van eigenaar Fred Zoon in vervulling. Het Kinderspeelkasteel biedt  kinderdagopvang, peuterarrangementen en buitenschoolse opvang. Samen met de basisscholen De Bron en Merlijn vormt Het Kinderspeelkasteel het kindcentrum Maaspoort.