Reinier van Arkel zet serie panden te koop

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-02-2015 | Gewijzigd op: 03-03-2015
Het gaat waarschijnlijk ook in de gezondheidszorg niet voor de wind. Tenminste Reinier van Arkel, het oudste psychiatrisch ziekenhuis [*1442] in het land zet in de Hinthamerstraat de panden 209 t/m 215 te koop. Het gaat om vroegere herenhuizen, winkels, een timmerwerkplaats en een broodbakkerij. De panden zijn in de vorige eeuw van lieverlee tot Reinier van Arkel gaan behoren.
Hinthamerstraat hoek Windmolenbergstraat


De serie panden, de 
nrs. 209 t/m 215, die Reinier van Arkel afstoot.

foto © paul kriele, 27 februari 2015.

De huizen dienden voor de huisvesting van patiënten. Er zat ook een enkele dokterswoning tussen.
De reden van de verkoop is dat de panden geen functie meer hebben voor Reinier van Arkel [bijv. de afbouw van bedden] of dat de functie van een pand [ICT] naar een andere locatie binnen het terrein kon worden verplaatst.
De bestemming van de panden is wonen of wonen icm werken.


Hinthamerstraat
.

Reinier van Arkel [*1442]
De oude hoofdingang op
nummer 201 van het Geneeskundig Gesticht.

Het hoofdgebouw dateert van 1838
.

foto's © paul kriele, 27 februari 2015.
 

De oorspronkelijke bestemmingen waren:
het herenhuis van de gerenommeerde Bossche familie Meuwse op nr. 2015, gelegen op de hoek met de Windmolenbergstraat, een woonhuis van het geslacht Van der Does de Willebois op nr. 211, een bakkerij, later slager en voorheen het Infocentrum Geestelijke Gezondheid op nummer 209, maar dat werd onlangs al gesloten.
Het vierde pand van links was een timmerwerkplaats, maar tot circa 1900 diende het als militaire broodbakkerij. Die verhuisde rond 1900 naar de Vliertstraat.  Maar dit pand [nr. 205]  behoort niet tot de portefeuille van makelaar AMB, die de verkoop regelt.
Ook het oorspronkelijke, meer representatieve hoofdgebouw, gelegen op de hoek met de St.Jacobsstraat, dat dateert van 1838, blijft gewoon tot  de stichting behoren.

Terug naar boven