Maritiem even groots, met minder sponsoring

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-08-2013 | Gewijzigd op: 10-09-2013
Het tweejaarlijks watersportevenement in de Bossche binnenstad  [20, 21 en 22 september 2013] heeft het financieel hard halen. Er dienden zich door de crisis minder sponsors aan. Het was even de kaaschaaf hanteren in de opzet en in de exploitatie,' zegt voorzitter Rob vande Laar bij de presentatie van he tprogramma spetmebr 2013 in het stadhuis.  'Maar ondanks dat er minder bedrijven over de brug zijn gekomen,  .. gaat  toch de wind in de zeilen. Het evenement  wordt minder groot [zuiniger catering, geen dagjournaal meer, minder dure artiesten, minder groots vuurwerk], maar wel even royaal en gevarieerd in opzet.
Do opent op vrijdag 20 september  2013 [20.30 uur] op het podium voor de Citadel in het  openingsconcert muzikaal het festival tezamen met de Douane harmonie Nederland.

Zie hieronder voor demo's door Marine,Genie en Luchtmobiele Brigade

Het bestuur van Maritiem vlnr. Harry van de Krabben [programma], Ed Schavemaker  [secretaris], burgemeester Ton Rombouts, de voorzitter Maritiem Rob van de Laar en Kees Burmanje [penningmeester].
Boven: Burgemeester Ton Rombouts ontvangt uit handen van de voorzitter van Maritiem, Rob van de Laar [2e vr.], het programmaboek van 2013 [l.].

foto © paul kriele, 26 augustus 2013.

Rob van de Laar heeft om de begroting van ruim één ton rond te krijgen van burgemeester Ton Rombouts, boven op de verkegen € 5.000 euro, een extra garantsubsidie [lening] ontvangen van  €15.000.
Ook burgemeester Rombouts ondersteept het belang van Maritiem en beaamt dat in een waterstad als Den Bosch een watersportevenement als Martiem thuis hoort. ' Maritiem laat zien hoe het water van Dommel, Dieze en Aa hier benut kan worden,' aldus de burgemeester, die uit handen van voorzitter Van de Laar het dikke programma in ontvangst nam.
 
Rombouts voegde er nog aan toe dat bestudeerd gaat worden om die subsidie voor de komende jaren structureel te krijgen. En voorzitter Van de Laar van zijn kant zegde toe de suggestie om tot meer samenwerking met andere evenementen te komen, op te pakken. Binnenkort gaan we daarvoor met betrokken organisatoren om de tafel zitten, aldus Van de Laar, die erg verheugd was met het genereuze gebaar van de gemeente.
Tot slot wenste Romboutsm,die meerdere evenementen ziet stoeien met hun begroting, de Maritiemorganisatie met dit fantastisch programma veel succes..

Nieuwigheidje
Nieuw op Maritiem is de Club Maritiem. Dat is een kajuitgaansavond met dansen, borrelen en loungen in Maritieme sfeer. Club Maritiem is er op zaterdagavond [vanaf 21.00 uur] in het paviljoen naast de Oliemolenbrug, waar dj VaderWeyden zal optreden.

Marine, Luchtmobiele Brigade én de Genie aanwezig op Maritiem 2013
Tijdens Maritiem 2013  zijn de Marine, Luchtmobiele Brigade ende Genie bij de Citadel present. 
Bij de Citadel kan worden meegevaren met de snelle rubberboten van de Genie en mogen de grote legervoertuigen van binnen worden bekeken. Daarnaast is de Koninklijke Marine terug van weggeweest met onder meer een klimtoren en een vaarsimulator op het binnenterrein van de Citadel. En voor het eerst is ook de Luchtmobiele brigade aanwezig met onder meer een parachutespringsimulatietoren
Een parachutespringtoren staat opgesteld bij de Citadel.

Afsluiting
Maritiem wordt zondagmiddag [13.30-14.30 uur] afgesloten met een Promconcert ook op het podium voor de Citadel.
zie de site van Maritiem


Terug naar boven