Albert Verlinde over zijn musicals & het Bossche theater in Nieuwscafé

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-10-2014 | Gewijzigd op: 07-10-2014
In de eerste editie van Nieuwscafé 073 2014/2015 in de Verkadefabriek was naast de voorzitter van Hartje Den Bosch Peter Claessen, ook Albert Verlinde [RTL Boulevard] te gast.
In de nieuwe rubriek 'Geachte burgemeester' las Henk Schuurs, bestuurslid van de Blb een brief voor over het groot aantal extra goederentreinen dat door de stad komt rijden met alle gevolgen van dien... Zie onderaan artikel.

De interviewer Twan van den Brand van het Brabants Dagblad bevroeg de 53-jarige Bosschenaar, die ooit begon op de sportredactie van het Brabants Dagblad en vervolgens de Kleinkunst academie volgde, vooraleer hij een bekendheid werd op de tv [SBS-shownieuws en RTL-Boulevard] over zijn werk voor RTL, zijn producties en over aspecten uit zijn eigen geboortestad.

Studenten van de Tilburgse ROC akademie
Eva van Pelt en Noah Seelman
zorgden voor de muzikale afwisseling.
Een onderwerp in Nieuwscafé 073 was de vraag of  of de stad conservatief is?
Daarover gaven de voorzitter van Hartje Den Bosch Peter Claessen en Albert Verlinde hun mening
.


foto's © paul kriele, 6 oktober 2014.


Conservatief Den Bosch
De meest heikele aspecten gingen over of de stad conservatief is, wat Verlinde in zekere zin beaamde gezien de status en het decor van de stad waar zo wat alle op rolletjes loopt: cultuur, horeca [Putstraat] . Het gedijt allemaal goed, waardoor er feitelijk weinig verandert.

Ook het theater was een onderwerp waarover Verlinde aangaf dat hij al jaren geleden aan Rombouts had geadviseerd een nieuw theater op de Parade te handhaven compact met alle bijbehorende diensten in één. En nog een punt aldus de tv-ster, ‘het theater moet er nu komen. Begin aub niet meer de discussie opnieuw. Dan loop je het gevaar dat het theater een verkeerd klank gaat krijgen,' zei Verlinde die bevraagd, geen bouwadviseur van het theater wil zijn. 'Daar wil ik me niet in mengen, maar ik zou wel als marketingadviseur dienstbaar kunnen zijn.'
Verlinde ziet vaak bij theaters dat zij te weinig doen om hun producties duidelijk kenbaar te maken. ’Theaters gebruiken social media te beperkt. Op hun sites moet ik nog vaak naar de actuele programmering en producties zoeken. Hier dienen de theaters en met name Den Bosch nog een grote stap te zetten.’
En een tweede advies van Verlinde was dat de stad nog moeten nadenken over het budget om te programmeren. Wil je meedoen dan dien je de middelen te hebben.’

foto's © paul kriele, 6 oktober 2014. Bosschenaar Albert Verlinde in Nieuwscafé 073.

Musical Vincent van Gogh.
Dat was een bruggetje naar de musical die Verlinde Entertainment al in productie heeft, op de casting na en het bepalen van een enorm grote zaal bijv. in Eindhoven, Autotron, Land van Ooit, of de Brabanthallen. Het besluit daarover valt binnen drie weken.
De financiën* zijn rond, aldus Albert Verlinde die sprak over een heel bijzondere opzet. Het publiek maakt in opeenvolgende scènes een reis door het leven van Vincent van Gogh en passeert diens schilderijendepot. De musical met een budget van 6 miljoen gaat najaar 2015 in première. Er hebben zich ook nog eens 5 investeerders aangediend.

Financiën
De kosten van de musical 'Vincent' worden gefourneerd uit een lening van €  3 miljoen van de provincie en een budget van €  6 miljoen, waarvoor zich al 5 investeerders en fondsen hebben aangediend.

Schoolmusical
In het Jeroen Boschjaar begeleidt Verlinde Entertainment de productie van de schoolmusical Jeroen Bosch. Diemusical 'Jeroen en de klagende kluizenaar' draait om een jongetje dat op zoek gaat naar de gekke figuren uit het werk van Bosch. De musical, die langs de scholen rond trekt, besluit met het meest bekende lied van Boudewijn de Groot dat ook het dichtst bij Jeroen Bosch staat: 'Het Land van Maas en Waal'. Daarover heeft Verlinde de rechten voor musicalgebruik verworven. 




Ingenieur Henk Schuurs penningmeester van de Blb/ wijkraad in zijn 'Geachte burgemeester..'.


foto © paul kriele, 17 september 2014.

Geachte Burgemeester

Gastspreker Henk Schuurs, bestuurslid van de Blb, las een brief voor gericht aan burgemeester Rombouts over het groot aantal extra goederentreinen [100 per etmaal] dat de stad gaat passeren.
De brief van deze civiel- en bouwkundig ingenieur had veel overeenkomst met zijn uiteenzetting van 17 september j.l. voor de Blb/wijkraad over de plannen van ProRail om ’s nachts circa 50 extra goederentreinen door de stad te laten rijden. Die komen er vanaf de geplande afslag Meeteren, omdat de Betuwelijn stopt bij de Duitse grens. Een andere West-Oostverbinding is de Brabantlijn [van Dordrecht via Breda naar Tilburg] die overbezet is.

Schuurs voordracht was een klacht over de te verwachten gevoel van onveiligheid [fijn-] stof, herrie en trillingen, [verzakkingen zoals in Groningen].
'Deze noodkreet van de Bosschenaren moet de burgemeester aanspreken,' aldus Schuurs, die beseft dat an sich de burgemeester niets tegen een besluit van ProRail en staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu kan doen.

Terug naar boven