Rademaker [Hotel Central] dicht gat Open luchtopera/JeroenBoschhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-06-2016 | Gewijzigd op: 07-06-2016
In Nieuwscafé [maandag 6 juni8 2016 in de Verkadefabriek] zegde Karin Rademaker van Hotel Central het ruim €1.000 ontbrekende bedrag toe  voor de uitvoering van de Open Luchtopera  La Bohème op de Parade op 28 juni aanstaande.

In datzelfde programma olv Theo van de Zande van het Brabants Dagblad kondigde Rademaker aan dat de gezamenlijke horea, bedoeld werd PEP [Paradeondernemers], de horeca van de Korte Putstraat, hoteloverleg en individuele ondernemers €  40.000  uit hun extra opbrengst van het zo geslaagde Jeroen Boschjaar voor evenementen in 2017 beschikbaar stellen.
Het Jeroen Boschuis
In het programma kwam ook de eventuele koop van -wat de gemeente- het Jeroen Boschhuis noemt:  'De Kleine Winst' op Markt 29, maar dat is Markt 61, waar Jeroen met zijn vrouw Aleid de Meervenne,  na zijn huwelijk ging wonenen werken!
Zie verderop in artikel.**

Het debat van Nieuwscafé met vlnr burgemeester Ton Rombouts, museumdirecteur Charles de Mooij,
directeur Karin Rademaker van Hotel Central
en Ad 's Gravesande van de stichting JB500.
foto's ©  paul kriele, 6 juni 2016.

In het programma was er een debat over het succes en het vervolg  op dat succes voor de komende jaren van het meer dan geslaagde Jeroen Boschjaar.
Daaraan namen deel:  museumdirecteur Charles de Mooij, burgemeester Ton Rombouts,  Ad 's Gravesande van de Stichting Jeroen Bosch500 en directeur van Hotel Central Karin Rademaker.
Ondanks dat er naar wat meer moderne kunst en meer eigentijdse activiteiten werden verzocht, streeft de gemeente er naar het Jeroen Boscheffect te continueren. Ze denkt daarbij aan het alsnog halen van een beroemd werk van Bosch naar de stad en door bijv. het pand Markt 29,  'De Kleine Winst', aan te kopen. Daar is Jeroen Bosch als leerling in het Boschatelir begonnen.
'Dat zou een publiekstrekker kunnen worden,'..zei Rombouts en.. 'Je buurmanshuis kun je maar eens in je leven kopen...'.

Markt 61 het feitelijke woonhuis van Jeroen Bosch en zijn vrouw Aleid van de Meervenne, waar hij zijn leven lang
- tot aan zijn sterfjaar in 1516 -heeft gewoond en gewerkt. Daarna gingen zijn onroerend goedbezittingen over aan zijn vrouw....
foto's © paul kriele, 7 juni 2016

**Maar de gemeente heeft geen belangstelling getoond voor Markt 61, het voormalige woonhuis en atelier van Bosch, waarvan de benedenetage [winkel van Invito] en de authentieke kelder vrij komen,  zo bleek onlangs uit een nieuw aangediende huurdovereenkomst. De gemeente heeft daar geen trek in. ...

  'De Kleine Winst' op Markt 29, waar
Jeroen als jonge man kwam te wonen en in
het atelier van zijn [groot-]vader ging werken.
De gemeente wil dit pand zo graag kopen.

foto © paul kriele, 24 februari 2016.
 

Ook de vertrekkende directeur Stadsontwikkeling Willem van der Made, kwam in een speciaal op hem gericht interview aan het woord. Van der Made ontkende de titel 'Onderkoning van 's-Hertogenbosch' of 'de lovebaby van de stad'en wuifde elke persoonlijkheids verheerlijking weg. Morgen volgt daar een meer uitgebreid artikel over.
 
Directeur Stadsontwikkeling
Willem van der Made,
die deze maand -juni- met pensioen gaat
.


foto © paul kriele, 6 juni 2016.

Sanne Rambachs maakte onlangs een koffie-podiumtoer om wat meer speelervaring te verkrijgen. Ze zong onder meer 'Indigo' en 'Let things come to you'  met mooie klanktonaties waarin haar stembeheersing sterk overkwam.

Optreden van Sanne Rambachs,
de derde jaars  ConservatoriumTilburg
.


foto © paul kriele,  6 juni 2016.


Terug naar boven