Winnaars opening festival Boulevard

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-04-2013 Tijdens de BLVRD PITCH-NIGHT [woensdag 24 april] in de Verkadefabriek heeft het publiek bepaald welke drie PITCH projecten een plaats krijgen binnen het BLVRD FABRIKAAT. Dat is het nieuwe podium van het Theaterfestival voor opkomende makers en nieuwe initiatieven van gerenommeerde gezelschappen.

Meer dan zestig makers reageerden op de recente oproep van Theaterfestival Boulevard om hun meest zinnenprikkelende en verrassende projecten in te sturen.
Tijdens de BLVRD PITCH-NIGHT, een wervelende show gepresenteerd door Lucas de Man (artistiek leider Nieuwe Helden en stadskunstenaar van ’s-Hertogenbosch), hebben negen geselecteerde makers op originele wijze hun plannen gepresenteerd. Het publiek heeft via de stemkastjes de winnaars bepaald.

De drie winnaars zijn:
o Laura de Vos en Margriet Kim Nguyen – HET ANALYTISCHE LICHAAM EN HET OBSESSIEVE BREIN (multidisciplinair, NL)
o Theatergroep Hertog Zout (Letizia Rompelberg-Scholma) – HEJMEN (theater, NL)
o Lisah Baert – WONEN (multidisciplinair, NL)

Theaterfestival Boulevard zorgt voor een startbedrag voor deze 3 winnende projecten bovenop de alle inkomsten van de PITCH-NIGHT en start (in samenwerking met Brabants kenniscentrum kunst en cultuur) een crowdfundingstraject voor de verschillende projecten. Met die crowdfunding verwerven de 3 projecten zelf aanvullende financiële bijdragen bij publiek, bekenden en bedrijven.