Boulevard: Toch weer meer subsidie toegezegd door 'Den Bosch'

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-08-2013 | Gewijzigd op: 03-08-2013
Met confettikanonnen, een ode aan de vrijwilligers, vurige pleidooien voor talentontwikkeling en een onverwachte toezegging van een -eerder gekorte-  ton door wethouder Jeroen Weyers ging op donderdag 1 augustus 2013 op het festivalplein en later in de vooravond in de Verkadefabriek het festival van start.

Ceremoniemeester en BLVRD FABRIKAAT-voorman Lucas De Man bracht met publiek ’s middags op het festivalplein een bloemenhulde aan de vele vrijwilligers die het festival al 29 jaar mede mogelijk maken. Dit keer onder het genot van drankjes en hapjes, geserveerd door Camp Catering die d eopening hadden 'gekocht'.

 

Opening van Theaterfestival Boulevard in de Verkadefabriek op donderdag 1 augustus 2013 met een vlaggetjesparade , applaus en een confettieregen
.
Links 2e rij wethouder Jeroen Weyers en burgemeester Ton Rombouts, die vanaf dit weekeind op vakantie gaat.

foto © karin jonkers , 1 augustus 2013.

Later in de Verkadefabriek presenteerde Lucas De Man een gevarieerd programma waarin door sprekers en acteurs vooral de noodzaak en kansen van talentontwikkeling werden belicht .
Boulevard-directeur Geert Overdam pleitte in zijn openingsspeech nadrukkelijk voor talentontwikkeling (“zonder talentontwikkeling is er geen innovatie, geen nieuwe dynamiek, zijn er geen opvolgers”) en hij maakte duidelijk welke belangrijke rol een initiatief als BLVRD FABRIKAAT daarin kan (blijven) spelen. Overdam gaf aan met de partners* in  BLVRD FABRIKAAT ruimte te willen maken voor de artistieke en zakelijke ontwikkeling van de makers van de toekomst.

*Partners van Brabant Impressariaat: Verkadefabriek, Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel, MATZER Theaterproducties, DansBrabant, Stichting Nieuwe Helden/Lucas de Man, Festival Cement, Gloednieuw, Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Theater aan Zee, Oostende.