Marc Latupeirissa (43) algemeen directeur FC Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-03-2014 | Gewijzigd op: 25-03-2014
Marc Latupeirissa (43) wordt vanaf juli 2014 de nieuwe algemeen directeur van FC Den Bosch als opvolger van Fred van der Hoorn, die aangaf een andere functie te ambiëren.

Marc Latupeirissa is jurist en oud-voetballer bij Willem II, FC Den Bosch en Helmond Sport. Begin december 2013 trad hij toe tot de Raad van Commissarissen van FC Den Bosch. ,,In mijn nieuwe functie komen veel dingen samen. Ik krijg nu de kans mijn passie voor voetbal te combineren met alle ervaringen die ik heb opgedaan in bedrijfsleven, onderwijs en het profvoetbal. Ik heb het profvoetbal altijd gezien als mijn wereld, waarin elk radertje, van supporter tot hoofdsponsor, een rol speelt. Juist nu ik er sinds kort als lid van de Raad van Commissarissen bij FC Den Bosch dichter bij betrokken ben geraakt, heb ik kunnen vaststellen hoe interessant het voetbal ook kan zijn vanuit een ander perspectief dan als voetballer”, aldus Latupeirissa.
Marc Latupeirissa algemeen directeur van FC
Den Bosch, als opvolger
van Fred van der Hoorn.

foto © henk van esch.

De nieuwe algemeen directeur is momenteel als docent werkzaam bij Avans Hogeschool in Breda [recht en ondernemerschap]. Eerder was hij aandeelhouder en mede verantwoordelijk voor het management van een advieskantoor voor fusies, overnames en bedrijfsfinancieringen.

De in Den Bosch geboren Marc Latupeirissa behaalde na zijn voetbalcarrière een aantal trainersdiploma’s en was bij diverse clubs actief als (jeugd)trainer.
Latupeirissa woont in Vught, is getrouwd en vader van twee jonge kinderen.