Lijvig en degelijk boek over 50 jaar FC Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-12-2015 Rond het vijftigjarig bestaan van FC Den Bosch is een lijvig en ook interessant boek verschenen van de auteurs Frans van Gaal en Henk Mees.
Het lijvige boek is degelijk en redelijk luxe uitgevoerd met 50 verhalen die chronologische -van begin tot het heden -lopen.
Behalve verhalen en veel prachtige sportfoto’s bevat ‘Vallen en opstaan’ statistieken [Ronald van Boxtel] en wordt het verder ondersteund met bijdragen van oud-journalist Jules Spijkers en Laurens Ruzius.

FC Den Bosch 50 jaar
Bossche voetbalgeschiedenis
in lijvig en degelijk boek vastgelegd.

‘Vallen en opstaan’. Met zo’n titel kun je ook niet om de feiten heen. Want FC Den Bosch had met de stad een wisselende en moeizame relatie. Bij de politiek en bij de culturele elite van de stad viel zoveel meer te beleven dan met een potje voetbal, schrijven de auteurs.

Opvallend en eerlijk zijn de teksten dan ook over de club zelf: overwinningen en goede prestatie, maar ook teleurstellingen en falen. Die kritische teksten komen dus van onder meer supporters, spelers en bestuursleden

Het begint ook daadwerkelijk bij Wilhelmina en BVV, de partijen die zouden gaan fuseren, maar dat had ook weer wat voeten in de aarde, zegt oud-wethouder Frans Suijkerbuijk, die samen met de oud-voorzitter Ferdinand van den Eerenbeemt de fusie in gang zette en de procedure begeleidde.

Kortom ‘Vallen en opstaan’ is representatief voor de geschiedenis en ontwikkeling van FC Den Bosch. Het  draait niet om minder prettige feiten heen, en is daarmee een waardevol historisch document.

Het mooie en ook weer echt Bossche is, dat het boek begint met de supportersclub ‘ Met heel mijn hart’. Deze aandeelhouders regelen in 2011 dat de macho-spelers zich in de Sint Jan laten natgooien door een geliefde pastoor en een populaire kapelaan.