Selectieteam FC Den Bosch bezoekt vanmiddag Kamp Vught

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-04-2016 | Gewijzigd op: 12-04-2016
Het voltallige selectieteam van FC Den Bosch brengt vanmiddag-  dinsdag 12 april 2016- een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught. Dat is een 'tegenbezoek' van de aanwezigheid  van een aantal medewerkers en vrijwilligers van Nationaal Monument Kamp Vught bij de thuiswedstrijd tegen SC Telstar van vrijdag 8 april j.l..
FC Den Bosch kent de traditie bij  thuiswedstrijden in de competitie een podium te bieden aan een maatschappelijke groepering. 
....
Bij het bezoek en de rondleiding hebben communicatiemanager en publicist Frans van Gaal een aandeel met een lezing over de gebroeders Ben, Louis en Salomon Voltijn van wie Ben voor en na de Tweede Wereldoorlog een bekend scheidsrechterwas bij BVV. Henk Mees, voormalig sportverslaggever bij het Brabants Dagblad, geeft een inzicht in hoe het met het Bossche voebal is vergaan tijdens die oorlog. 

 *Henk Mees en Frans van Gaal zijn de auteurs van het jubileumboek ‘Vallen en Opstaan’, 50 jaar FC Den Bosch, verhalen dan over voetbal in ’s-Hertogenbosch tijdens de oorlog.